© Haber20Denizli 2022

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

KÜTAHYA (AA) - Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, "Bunda bir isabet var, hem mülki idare hem de gazetecilerimiz neredeyse ortak işler yapıyorlar. İkisi de kamusal görev yapıyor. Her iki grup da milletin dertleriyle beklentileriyle ilgileniyor. Dolayısıyla bizler kendimizi gazetecilerden çok ayrı tutmuyoruz." dedi.

Nayir, kentteki bir restoranda düzenlediği kahvaltı programında gazetecilerle bir araya gelerek, günleri kutladı.

"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" ile aynı güne denk gelen "İdareciler Günü"nü aynı günde yaşamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Nayir, şöyle konuştu:

"Bunda bir isabet var, hem mülki idare hem de gazetecilerimiz neredeyse ortak işler yapıyorlar. İkisi de kamusal görev yapıyor. Her iki grup da milletin dertleriyle beklentileriyle ilgileniyor. Dolayısıyla bizler kendimizi gazetecilerden çok ayrı tutmuyoruz. Mülki idareyle basın mensuplarının bir yakınlığının olması lazım. Basın gözümüzde önemli. Milletin haber alma, doğruyu öğrenme, tarafsız bilgiye ulaşması açısından sizler kamu görevi ifa ediyorsunuz. Her toplumun, her grubun, her meslek grubunun mutlaka sorumlulukları var. Siyasetin, ticaretin, bürokrasinin ve idarenin olduğu gibi basın mensuplarımızın da sorumlulukları var. Ve o sorumlulukları belirleyen ilkeleri de var.

O ilkelere uyulduğu taktirde de bu meslekten tat almak, bu mesleğin hazzına varmak mümkün. İnanıyorum ki bütün arkadaşlarımız kendilerinde o sorumluluğu hissederek görevlerini yapmanın yanında yaptıkları görevin tadını da hissedecek tarzda görevlerini ifa ediyorlardır. Sizler toplumun bizler açısından birer aynasısınız. Toplum açısından da bizi topluma gösteren birer aynasınız. Dolayısıyla siz bu aracı rolüyle hem idareyi hem de toplumu birbirine yaklaştıran, onların beklentilerini birbirine duyuran bir meslek mensubu olarak önemli görev ifa ediyorsunuz."

Vali Nayır son olarak, "Ben tekrar bu davete icabet edip uzaktan ve yakından gelen bütün arkadaşlarımıza ve onların ailelerine sağlık ve huzur diliyorum. Mesleklerinde başarı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan Kütahya Medya Çalışanları Derneği Başkanı İbrahim Soyer ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam da meslektaşları adına Vali Ahmet Nayir'e teşekkür etti.


İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER