© Haber20Denizli 2022

15 TEMMUZ SERGİSİ BU YIL DA AÇILDI

Merkezefendi Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla fotoğraf sergisi bu yıl da belediye binası önünde açıldı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “15 Temmuz ruhunun canlı tutulması çok önemli. İnşallah bugünden itibaren de her yıl 15 Temmuz’u anma, unutmama ve unutturmama adına bu çalışmalar devam edecek” dedi.

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından planlanan hain darbe girişimi, halkın püskürtmesiyle başarısız olmuştu. O hain darbe girişimine, savaş uçaklarının bombalarına, tanklara ve silahlara karşı milletin göstermiş olduğu mücadele anlarının fotoğrafları bütün Türkiye’de ve Dünya’da ses getirdi. Destansı mücadelenin fotoğraf kareleri Merkezefendi Belediyesi tarafından ilk olarak geçtiğimiz yıl sergilendi. 15 Temmuz Sergisi bu yıl da Merkezefendi Belediye binası önünde açıldı. Sergiye Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Merkezefendi İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu gerçekleştirdiği röportajda, “Merkezefendi Belediyesi olarak 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Günü vesilesiyle, bugünden itibaren startı vermiş bulunuyoruz. Denizli Valiliğimizin koordinasyonunda önümüzdeki Salı gününe kadar devam edecek olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü adına, Merkezefendi Belediyesi’nin ve Anadolu Ajansı’nın çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan yaklaşık 100 adet fotoğrafın bulunduğu serginin açılışını bugün Merkezefendi Kaymakamımızla birlikte gerçekleştiriyoruz. Sergide çok çok önemli fotoğraflar var. Her biri farklı ruhu olan fotoğraflar. En önemli fotoğraflar vatandaşlarımızın doğrudan tankların önünde durarak darbeyi önlüyor oldukları fotoğraflar” dedi.

“15 TEMMUZ RUHUNUN CANLI TUTULMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Başkan Subaşıoğlu konuşmasının devamında, “15 Temmuz Türkiye için çok çok önemli bir gün, önemli bir tarih dönümü. Biliyorsunuz 15 Temmuz’da Türkiye’de FETÖ’nün insanların helal oylarıyla seçilmiş bir iktidarı zorla, askeri bir yöntemle, silahla iktidarı değiştirmek, iktidarı alaşağı etmek üzere, uluslararası güçlerin de verdiği büyük bir destekle yaptıkları çok önemli bir darbe girişimidir. Başarılı olsaydı sonuçları itibari ile de Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını ortadan kaldırmaya dönük çok önemli de bir işgal girişimidir. Ama çok şükür ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlarımızı meydanlara çağırmasıyla birlikte bu darbe girişimi püskürtüldü. 15 Temmuz ruhunun canlı tutulması çok önemli. İnşallah bugünden itibaren de her yıl 15 Temmuz’u anma, unutmama, unutturmama adına bu çalışmalar devam edecek. Geçtiğimiz yıl da Denizli olarak güzel bir 15 Temmuz ve demokrasi şehitlerimizi anma etkinlikleri düzenlemiştik. Bu etkinlikler bugün itibariyle start almış bulunuyor” ifadelerinde bulundu.

“TÜRKİYE DEMOKRASİ ANLAMINDA DÖNÜLMEZ BİR YOLA GİRDİ”

15 Temmuz’dan sonra Türkiye’de çok önemli gelişmelerin olduğunu belirten Başkan Subaşıoğlu, “Allah inşallah bir daha ülkemizin bağımsızlığını tehlikeye sokma anlamında bu darbe girişimlerine fırsat vermesin. Ülkemizdeki demokrasi daha da derinleşerek devam etsin. Tabi 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’de çok önemli gelişmeler oldu. Darbe girişiminden sonra Türkiye sistemini değiştirdi. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandum ile birlikte milletin iktidarı garanti altına alındı. Nihayetinde de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sitemi ile birlikte 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimlerle birlikte de artık Türkiye demokrasi anlamında dönülmez bir yola girdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye çok önemli bir dönüşümü yapmış oldu. Ben 15 Temmuz Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize Allah’tan şifa diliyorum. 249 şehidimiz var 15 Temmuz’da. Onları rahmetle yâd ediyorum. İnşallah bizler onları unutmayacağız, unutturmayacağız. Ben katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.

“FOTOĞRAFLAR ZATEN HER SEYİ ANLATIYOR”

15 Temmuz Sergisi’nde konuşan Merkezefendi İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü ise, “Fotoğraflar zaten her şeyi anlatıyor. Ben öncelikle bu serginin hazırlanmasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Tabi ülkemizin içinde bulunduğu durum 15 Temmuz dolayısıyla şehit olan kardeşlerimize ve onların nezdinde tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Bu ülke bizim. Şunu herkes bilsin ki bu millet bu ülkeyi sonuna kadar korumasını bilir. 15 Temmuz’da bunun en güzel örnekleri yaşandı. İnşallah bir daha bu günleri görmeyiz. Ülkemiz büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma hedefine yürüyor” ifadelerinde bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER