© Haber20Denizli 2022

150 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Ülkede yeşil dokunun geliştirilmesine katkıda bulunmak, öğrencilerde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek ve çevreye karşı duyarlılığını arttırmak amacıyla Çameli-Acıpayam Güzergahında Darıveren Mahallesinde 150 bin fidan buluştu.

Fidan Dikimi Etkinliğine Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan,Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan Çameli ve Acıpayam Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı personelleri ve Müdürler ,Acıpayam ve Çameli İlçesindeki Kamu Kurum ve Kuruluşların daire amirleri,Öğretmenler,Okul Müdürleri ve Binlerce öğrenci katıldı

Acıpayam Orman İşletme Müdürlüğü yaptığı açıklamasında; "81 ilimizde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan etkinlik çerçevesinde Çameli –Acıpayam Yol Güzergahı Darıveren Mahallesinde saat 13.00 de Çameli’deki ve Acıpayam’daki öğrencilerimizle fidan dikimi gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında "Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor" projesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Öncülüğünde 10 Milyon Öğrenci 10 Milyon Fidan dikimi kapsamında fidan dikim alanında 700 adet ceviz 3100 adet badem olmak üzere 54 km yol güzergahındaki teraslandırma çalışmaları alanına lavanta ,biberiye,ateş dikeni,adaçayı,vs gibi Yöre Halkının faydalanacağı gelir getirici fidanlar dikiliyor.

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ; Orman yetiştirmek kutsal bir görevdir. Genç nesillerin bu konuda bilgilenmesi ve sahiplenmesi Ülkemiz için çok önemli." Sizler de biliyorsunuz ki ağaçlar toprak kaybını önleyen en önemli unsurlardır. İlkokul öğretmenim "Ağaçların her biri bir askerdir." derdi. Bizler de bugün burada Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde toprağımızı koruyacak bir ordu yetiştireceğiz.dedi

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ; Amacımız yeşili ve ağacı çoğaltmak, orman sevgisini aşılamak. Sevgili çocuklarımıza ağaç ve orman konusunda bilinç oluşturmayı ve onları koruma duyarlılığını geliştirmeliyiz. Bu faaliyet şu anda tüm Türkiye'de düzenlendiğini düşündüğümüzde ne kadar büyük bir ağaçlandırma çalışması olduğu daha iyi anlaşılacaktır Her Öğrencimizin artık bir fidanı olacak bunlar büyüyecek ve Görsellik bakımında Çameli Acıpayam Yolu güzergahından geçen sürücülere görsel şölen sunacaktır dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER