© Haber20Denizli 2022

18 Mayıs Müzeler Günü

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Müdürlüğünce 18 Mayıs Müzeler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen programa Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Tortop, Müze Müdürü Mevlüt Üyümez ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Tanır, programda yaptığı konuşmada, kültüre önem veren ülkelerin gelişmiş ülkeler olduğunu belirterek, gelişmiş ülkelerin de kültüre önem verdiğini söyledi.

Ülkelerde ekonomik ve sosyal kalkınmanın yanında mutlaka kültürel kalkınmanın da eş zamanlı gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Tanır, "Türkiye'nin dünyanın gelişmiş 10 ülkesi arasına girme hedefi vardır. Türkiye'nin 2023, 2050, 2071 hedefleri vardır. Bu hedefler arasında kültürel kalkınmada söz konusudur." dedi.

Tanır, Afyonkarahisar Müzesi'nde 48 bin 708 eserin bulunduğunu belirterek, kentte yapımı devam eden müzenin tamamlanmasıyla modern teşhir teknikleri ile bölgenin göz bebeği olacağını vurguladı.



İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER