© Haber20Denizli 2022

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne doğru

İZMİR (AA) - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, valiliğin düzenlediği etkinlikte, engellerine rağmen farkındalık oluşturan kişilerle söyleşi yapıldı.

Valilik bünyesindeki İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından düzenlenen program İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans salonunda yapıldı.

Burada konuşan İzmir Vali Yardımcısı Sultan Doğru, katılıma olan ilgiden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, temel hedeflerinin bütün vatandaşların kendi başlarına hayatlarına devam etmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Engelli bireyleri üreten ve kendine yeten bir hale getirebilmenin temel amaçları olduğunu aktaran Doğru, "Bu amaçtan hareket ederek engelli bireylerin eğitimi bizler için çok önemlidir. Çünkü eğitim alan bir engelli üretici bir konuma gelecek ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirilerek kendini gerçekleştirmiş olacaktır. Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin umutlu ve geleceğe güvenle bakabilmelerinin sağlanması devletimizin öncelikli görevleri arasında yer almaktadır. Fakat engellilerin üretken bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri noktasında sivil toplum kuruluşlarına ve sorumluluk taşıyan her insana görev düşüyor." dedi.

İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Suna Doğru da, hayattaki en büyük engelin kalp ve beyinlerde olduğunu, bunu aşmanın anahtarının ise yaşama olan umut, azim ve kararlılık olduğunu söyledi.

- Protez bacaklı dünya şampiyonu

Bir bacağı protez olan ve Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonu Tolga Murat Bardakçı, lise yıllarında geçirdiği bir trafik kazasının ardından sol bacağını dizden itibaren kaybettiğini belirtti.

O döneme kadar hiç spor yapmadığını ve daha sonrasında bir spor salonuna gitmeye başladığını anlatan Bardakçı, "Ben hastanede kendime geldiğimde üzülmeyeceğim, kalanı güçlendireceğim diyerek yola çıktım. Babam bankacı ol dedi, ben hayır sporcu olacağım ve bu alanda dünyaya mührümü basacağım dedim. Bugünlere gelmemde ailemin emeği büyük, yapabilir misin sorusunu hiç sormadı ailem, sadece imkan sağladı. Benim hayatta amaçladığım yere gelmeme büyük katkı sağladılar." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER