© Haber20Denizli 2022

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne doğru

AFYONKARAHİSAR (AA) - Altınokta Körler Derneği Afyonkarahisar Derneği Başkanı Hakan Erdoğan, engellilerin sadece bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini belirtti.

Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, engellilerin her gününün özel olması gerektiğini söyledi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Afyonkarahisar'da çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirten Erdoğan, "Protokol ziyaretli gerçekleştiriyoruz. Yine belediyemiz engelli kardeşlerimize yönelik pek çok faaliyet düzenliyor. O faaliyetlere de dernek olarak katılıyoruz. İnşallah bu hafta engelli kardeşlerimiz hoşça vakit geçirecek." dedi.

Engellilere yönelik e-KPSS ile satranç kurslarının devam ettiğini aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nisan ayının 22’sinde e-KPSS sınavımız var. Bütün engelli kardeşlerimiz bu sınava katılıyor. Altınokta Körler Derneği olarak üyelerimize sınava hazırlık amacıyla dernek bünyemizde kurs açtık. 18 üyemiz bu kursa katılıyor. Bu kurslarda dört branşta yapıyor. Türkçe, matematik, tarih ve coğrafya şeklinde. Yine engelli kardeşlerimize sosyal aktivite altında satranç kursumuz var. Önceki yıllarda Kur'an-ı Kerim, diksiyon, fotoğrafçılık, bağlama ve aile eğitimi kursları da düzenlemiştik. Bu kurslara katılan yaklaşık 60 arkadaşımıza Halk Eğitimi Merkezi'nce sertifika verildi. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda yine kurs faaliyetlerimizi sürdüreceğiz."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER