© Haber20Denizli 2022

5 BİN ÇOCUĞUMUZ BU HASTALIĞIN PENÇESİNDE

DMD çocukluk döneminde başlayan ve ilerleyen çocukların fiziksel tüm hareketlerini zorlaştıran,tekerlekli sandalyeye mahkum eden solunum ve kalp kasını etkilemesiyle 20'li yaşlarda yaşamı tehdit eden genetik geçişli kas erimesi hastalığıdır.

Tedavi konusunda umudumuz daha güçlü.Dünyada bilimsel yüzlerce çalışma dmd için tedaviye umut oluyor.

Bugün devletimizden ve halkımızdan beklentimiz DMD'nin farkına varılması farkındalık oluşmasıdır.Biliyoruz ki, acılar paylaşıldıkça azalır mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır.Ülkemizde 5000  çocuğumuz bu hastalığın pençesinde.

Biz aileler olarak toplumsal duyarlılık bekliyoruz.Okuldaki öğretmenimizden hastanedeki doktorumuza fizik tedavi uzmanımıza kadar yaşamın her alanındaki insanımızdan çocuklarımızın hastalığı için duyarlılık farkındalık bekliyoruz.Ülkemiz insanının vicdanına güvendiğimiz için bunu talep ediyoruz.

Devletimizden sağlık bakanlığından Cumhurbaşkanımız RECEP TAYYİP ERDOĞANDAN DUYARLILIK BEKLİYORUZ!!

Dünyada bilimsel tedavi denemeleri son noktaya gelmişken ülkemizde DMD konusunda uzman hekimlerimiz mevcutken ülkemizde tedaviye yönelik devletin desteği bekliyoruz.Devletimizin sorumluluk almasını, çocuklarımızın bu tehlikeli hastalıktan kurtulması için ülkemizdekonuda uzman hekimlerin desteklenmesini bilimsel çalışmaların yapılması için KAS HASTALIKLARININ TEŞHİS VE TEDAVİ MERKEZLERİNİN KURULMASINI DEVLETİMİZDEN TALEP EDİYORUZ.

Bir çok hastalıktan biliyoruz ki tedavi yurt dışında gelişmekte yüksek rakamlara pazarlanmakta ülkemiz bunları karşılamakta zorlanmaktadır.

Bundan kaynaklı burdan başta sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimizin ilgili birimlerini ülkemizde konuda uzman hekimlerimizin bilimsel çalışması için uygun ortamları oluşturmaya çağırıyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER