© Haber20Denizli 2022

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

KÜTAHYA (AA) - Küresel Araştırma Düşünce Merkezi (GRTC) Genel Başkanı Mustafa Önsay, tarih ve tüm gelişmelerin gösterdiği gibi Kudüs'ün tekrar Müslümanların rengini alacağını belirtti.

Önsay, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasının İslam dünyası için hiçbir hükmü olmadığını ve tarihte bir nokta değerinde bile olmayacağını belirtti.

Son dönemde İslam dünyasının yaşamış olduğu sıkıntıların yüzyıl öncesinde Kudüs üzerinden sembolleştiğini ve 1945’ten itibaren ilk kıble olan Mescid-i Aksa'nın fiili olarak işgal edildiğini hatırlatan Önsay, şunları kaydetti:

"Tarih ve tüm gelişmeler göstermektedir ki, Kudüs tekrar Müslümanların rengini alacak, Müslümanların öncülüğünde adaletin sembolü olacaktır. Bunu engellemeye çalışanlar arkalarına ABD gibi küresel güçleri almaya çalışsalar da muvaffak olamayacaklardır. Bizler duyarlı davrandıkça bu hamleyi yapanlar yaptıklarına pişman olacaklardır. Bu açıklamalarıyla küresel işgalci güçler sözü tüketmiş ve karşılarına Müslümanlığı ve insanlığı almışlardır. Yok hükmünde olan bir karar alınmış ve en hassas alanımıza dokunulmuştur.

Kudüs meselesi bundan sonra dokunanları yakacak ve yaptıklarına pişman edecektir. Tüm gönüllülerimizi, sivil toplum kuruluşlarını ve vatandaşlarımızı bu konuda duyarlılığa ve seslerini yükseltmeye davet ediyoruz. Ülkemizin, İslam dünyasının ve dünyanın, insanlığını yitirmemiş her ferdini Kudüs ortak paydasında buluşmaya davet ediyoruz."


İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER