© Haber20Denizli 2022

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

MANİSA (AA) - Manisa'nın Turgutlu, Demirci, Salihli, Sarıgöl ve Soma ilçelerinde siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

Turgutlu ilçesinde Cuma namazı sonrası Pazar Camisi önünde toplanan Turgutlu Sivil Dayanışma Platformu (TUSİDAP) üyeleri, getirdikleri tekbirlerin ardından basın açıklaması yaptı.

Platform adına konuşan TUSİDAP sözcüsü Mehmet Taşçı, bu kararın asla kabul edilemeyeceğini belirterek, bu karardan en kısa sürede dönülmesi gerektiğini söyledi.

Alınan kararın vicdanları yaraladığını ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğini kaydeden Taşçı, şöyle konuştu:

"İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. İslam'ın harem-i izzeti olan Kudüs'ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir."

AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Mürşit Gedizli ve Saadet Partisi Turgutlu İlçe Başkanı Abdullah Güzel'de eyleme katılarak destek verdi.

- Demirci

Demirci İlçesinde kılınan cuma namazının ardından Alaca Camii önünde toplanan vatandaşlar Kudüs için dua etti.

Yapılan duanın ardından AK Parti Gençlik Kolları üyesi Fatih Bilek'in okuduğu basın bildirisinde, Kudüs davasının sonuna dek takipçisi olacaklarını söyledi.

Açıklamaya Ak Parti Demirci İlçe Başkanı Mehmet Acar da katıldı.

- Salihli

Salihli ilçesi Hamidiye Camisi önünde Cuma namazı çıkışı toplanan vatandaşlar, Türk bayraklarının yanında Filistin bayrakları da açarak, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

AK Parti Salihli İlçe Başkanı Selçuk Dinç, Türkiye’nin, insanlığın silüeti olan Kudüs'ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasında olacaklarını söyledi.

- Soma

Soma İlçesinde, Park Altı Camii'nde kılınan Cuma namazı çıkışında AK Parti İlçe Başkanlığı öncülüğünde toplanan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımı ile basın açıklaması düzenlendi.

Kararı protesto eden grup adına basın açıklamasını AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Süleyman Allı okudu.

Allı, İslam'ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olunabileceğini dile getirdi.

Açıklamaya AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Aksoy, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açıklama Soma Müftüsü Sıddık Durmuş, tarafından yapılan dua ile son buldu.

- Sarıgöl

AK Parti Soma İlçe Başkanı Erdoğan Büyükdinç ve yönetim kurulu üyeleri, Dışkahveler Hüseyin Gümüşlü Camisi'nde kılınan cuma namazı çıkışında basın açıklaması düzenledi.

Büyükdinç, ABD Başkanı Donald Trump'un haksız Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaralayarak, bölgedeki sorunları derinleştirdiğini söyledi.




İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER