© Haber20Denizli 2022

Afyonkarahisar'da trap atışı yarışması düzenlendi

AFYONKARAHİSAR (AA) - Gazlıgöl Avcılar ve Atıcılar Gençlik Spor Kulübünce 1. Trap ve Tek Kurşun Atış Yarışması düzenlendi.

Ablak köyünde düzenlenen yarışmada, amatör ve profesyonel kategorilerinde trap, tek kurşun, tavşan ve pet şişe atışları yapıldı.

Gazlıgöl Belediye Başkanı da olan Avcılar ve Atıcılar Gençlik Spor Kulübü Başkanı Selahattin Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene ilkini düzenledikleri yarışmayı gelecek yıllarda da düzenlemeyi sürdüreceklerini belirtti.

Yarışmaya ilginin yoğun olduğunu aktaran Keskin, şunları kaydetti:

"Bu sene ilk defa yapmamıza rağmen profesyonel ve amatör dallarında Afyonkarahisar ve ilçelerinden, Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Osmaniye'den yaklaşık 200 yarışmacı katıldı. Atıcılık hem bizim tarihimizde olan bir spor branşıdır. Dolayısıyla gençlerimizi atıcılığa alıştırmak istedik. Ablak köyümüzdeki bu alan da bu sporun yapmaya oldukça müsait. Gelecek yıllarda bu etkinliği daha profesyonel ve uluslararası yapmayı hedefliyoruz."

Yarışmaya kadın sporcu olarak katılan Betül Meydan da atıcılığa büyük bir merakı olduğunu ve lisanslı bir sporcu olduğunu belirtti.

Kadınların da avcılık ve atıcılıkla uğraşması gerektiğini ifade eden Meydan, "Benim merakım babamdan kaynaklı. Atıcılık konusunda iyi olduğumu düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda kendimi daha da geliştireceğim. Atıcılık benim içim hem hobi hem de spor. Her bayanın da bu sporu yapması gerekiyor." dedi.

Halil İbrahim Aydın da 2017-2018 av sezonunun kapanmasının ardından avcıları avdan uzaklaştırmak için yapılan çok güzel bir etkinlik olduğunu ifade etti.

Yarışma sonunda dereceye giren atıcılara kupa ve çeşitli hediyeler verildi.




İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER