© Haber20Denizli 2022

Afyonkarahisar'dan kısa kısa

AFYONKARAHİSAR (AA) - Dinar ilçesinde Hemşireler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Bir düğün salonunda Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulu tarafından düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Mustafa Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, Devlet Hastanesi Başhekim İbrahim Eren Pek ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte, şiirler okundu, tiyatro ve halk oyunları gösterileri sunuldu.

Okul Müdürü İsa Çetin, hemşireliğin kutsal ve çok önemli bir meslek olduğunu belirterek, son zamanlarda hemşireliğe ilginin bir hayli arttığını kaydetti.

- Başkan Çöl'den ziyaret

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Eczacılık Günü dolayısıyla ilçede görev yapan eczanelerin çalışanlarını ziyaret ederek, eczacılara hediyeler verdi.

Çöl, ziyaretlerde, "Kendini tüm insanlığın sağlığını düşünmeye adayan, sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olan eczacılığı özveri ve gayret içerisinde sürdürmekte olan tüm eczacılarımızın Dünya Eczacılık Günü'nü kutluyor, esenlikler diliyorum." dedi.

Eczacılar da bu anlamlı gün dolayısıyla gerçekleştirilen ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Çöl'e teşekkür etti.

- Sandıklı'da 4007 TÜBİTAK Bilim Şenliği

Sandıklı ilçesinde belediyenin ev sahipliğinde 4007 TÜBİTAK Bilim şenliği düzenlendi.

Bilim kültürünü ve bilim iletişimini toplumun daha geniş kesimlerine yaymak, bu sayede toplumun bilime olan ilgisini artırmak, çocukları ve gençleri tüm bilim alanlarında kariyer yapmaya özendirmek, bilim insanlarıyla farklı kesimleri kaynaştırmak ve bilimsel bilgiyi topluma eğlenceli bir ortamda aktarabilmek amacıyla hazırlanan sergi, atölye, laboratuvar çalışmalarıyla tematik oyunlar, gösteriler, söyleşiler gibi etkileşimli uygulamaların yer aldığı TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği, Sandıklı Belediyesinin ev sahipliğinde, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Afyonkarahisar'da ve Sandıklı'da ilk defa düzenlenen şenliğe işaret ederek, "Sandıklı Belediyesi olarak bizler de şenliğe destek vererek ilklerin paylaşımına ortak olmaktan dolayı son derece mutlu ve gururluyuz. İnşallah önümüzdeki günlerde değişik sosyal aktivitelerle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı organizasyonlarının odak noktası haline getireceğiz." dedi.

Etkinliklerde, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden oluşan bir ekip de gün boyu birbirinden güzel eserleri seslendirerek, vatandaşların güzel bir gün geçirmesine katkıda bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER