© Haber20Denizli 2022

Afyonkarahisar'dan kısa kısa

AFYONKARAHİSAR (AA) - Sandıklı Belediyesince ilçeye yeni bir park daha kazandırıldı.

Özel İdareye ait Kaymakamlık lojmanı olarak kullanılan yerin Sandıklı Belediyesine tahsisinin yapılmasıyla Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, bu alanı "Konak Park" adıyla parka dönüştürdü.

Çöl, parkın Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapıldığını ifade ederek, parkta 200 vatandaşa aynı anda hizmet verilebileceğini belirtti.

Çöl, şöyle konuştu:

"Bina baştan sona onarılarak modern bir görünümüne kavuşturuldu. Şark köşeleri, anne odaları, okuma salonları, ahşap işçilikten masa ve sandalyelerin kullanıldığı bu mekanda, belediye tarafından imal edilen kayalar kullanılarak yapılan havuzla ramazan bayramında hemşehrilerimize hizmet vermeye başlanacak. Sürekli üreten, kendini yenileyen, çağın gerektirdiği modernizasyonu yakalamaya çalışan bir belediyecilik örneği göstermekteyiz. Sandıklı Belediyesi önünde bulunan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nı yaparken çok sayıda vatandaşımızın aklında soru işareti vardı. Şimdiyse 3 katlı yeraltı otoparkı, yeni açılan dükkanları, sosyal medyada fenomen haline gelen saat kulesi, ışıklandırmasıyla görenlerin hafızalarında yer eden bir meydan haline getirdik."

- Dinar'da şehit ailelerine ve gazilere iftar

Dinar ilçesinde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından şehit ailelerine ve gazilere iftar verildi.

İftarda konuşan Kaymakam Mustafa Şahin, Türk milletinin bütün varlığını şehitlere ve gazilere borçlu olduğunu belirterek, bütün vatandaşlara çok büyük görevler düştüğünü söyledi.

Şahin, her vatandaşın gaziler ve şehit aileleri konusunda üzerine düşen görevi yerine getirerek, gereken saygıyı göstermesi gerektiğini aktardı. Mustafa Şahin, memleketi ve vatanı için canını feda etmiş şehitlere çok şey borçlu olunduğunu belirtti.

Yemeğe, Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Küpeli, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Dinar Temsilcisi Hasan Ceylan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Dinar Temsilcisi Cengiz Kartal ve çok sayıda davetli katıldı.

- İdris köyü yeni köy konağına kavuşuyor

Dazkırı Kaymakamı Mehmet Keklik, ilçeye bağlı İdris köyünde yapımı tamamlanan köy konağını inceledi.

Keklik, konağın İdris köyüne hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, dışarıdan gelen davetlilerin ve misafirlerin burada en iyi şekilde ağırlanacağını söyledi.

Afyonkarahisar İl Özel İdaresince ödenek ayrılarak inşa edilen Köy Konağı inceleme programına, İlçe Özel İdare Müdürü Yunus Korkmaz ve Köy Muhtarı Sami Şahin katıldı.

- Dinar'da Halk Eğitimi Merkezinden Kur'an kursu

Dinar Halk Eğitim Merkezi tarafından Dikici köyünde açılan Kur'an-ı Kerim kursları denetlendi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gültekin Koçer, Dikici Köyü Muhtarı Osman Gürcan ile köy konağında eğitim görmeye başlayan Kur'an-ı Kerim kursiyerlerini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Koçer, "Ramazan ayı münasebetiyle köyümüzün kadınlarına yönelik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce açılan kursa 25 kadın kursiyer devam ediyor. Kurslar oldukça verimli geçiyor. Bu kursla köylülerimiz, halk eğitimi faaliyetlerini tanıma fırsatı buldu. Bundan sonra farklı alanlarda açılacak kurslara da katılım sağlandı." dedi.


İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER