© Haber20Denizli 2022

AGD’Lİ KADINLAR ANKARA’DA TOPLANDI

Anadolu Gençlik Derneği Kadın Kolları Bölge, Şube, Şube Liseler Komisyon Başkanları, Şube Ortaokullar Komisyon Başkanları toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. Denizli’den de katılımın olduğu Toplantıda ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan ile Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Merve Aydın Küçük konuştu.

KÜÇÜK: MİLLİ GÖRÜŞ, ZALİM SİSTEMİN KORKULU RÜYASIDIR

 AGD Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Merve Aydın Küçük, Şube Kadın Kolları Başkanlarına hitap etti. Bugün yaşanan hadiselere bakıldığında insanların geleceğe umutsuz baktıklarının görüldüğünü söyleyerek, “Bugün yaşanan hadiseler, imtihanlar karşılaştığımız güçlükler insanlık tarihi boyunca defaatle yaşanmıştır. Bakınız İbrahim (as) yeryüzündeki tüm insanların Allah’ı bulma noktasında rehberidir. Daha çocukken putların insanlığa faydasının olmayışını idrak eden büyük Peygamber. Bütün putları kırıp baltayı büyük putun eline veriyor ve koca koca adamlara asırlara seslenen mesaj veriyor. ‘Allah’tan başka güç ve kuvvet sahibi yoktur.’ Bugün elleriyle putları yapan insanların bu anlayışa sahip olması ve ateşten kurtulması için çabalıyoruz. Bugün bir Milli Görüşçünün İbrahim dirayetine sahip olması gerekmektedir. Tek bir Milli Görüşcü zalim sistemin, ifsad mekanizmasının korkulu rüyası olacaktır. Dedi  

KUTAN: NEMRUT’LAR OLDUĞU SÜRECE İBRAHİM’LER BİTMEZ

Anadolu Gençlik Derneği Kadın kolları toplantısı’na katılan ESAM Genel Başkanı Recai Kutan’ın yaşamından kesitler aktardığı konuşmasında duygulu anlar yaşandı. Bütün İslam aleminin en hain kuşatmalarla, en sinsi oyunlarla karşı karşıya olduğunu hatırlatan kutan, Böyle bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu toplantının hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum” diyerek konuşmalarını sürdürdü. Kutan, “Bu salonda kalbi mazlum İslam coğrafyası için çarpanları, bütün insanlığın saadeti için çırpınanları görüyorum. İslam âlemi büyük sıkıntılar içerisindedir. Sizler bugün insanlığı felakete sürükleyen, İslam coğrafyasını kan ve gözyaşına boğan Nemrut’un ateşini söndürecek olanlarsınız. Her dönem dünyayı felakete sürükleyen Nemrutlar oldu. Aynı zamanda Nemrutların olduğu dönemlerde İbrahimler de olmuştur” dedi. 

TURHAN: FETİH BİLİNCİNİN OLUŞMASI İÇİN GAYRET ETTİK

AGD Kadın Kolları’nın Toplantısı’nda konuşan AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan konuşmasına geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Mekke’nin Fethi etkinlikleriyle başladı. Mekke’nin Fethi programlarının neden gerçekleştirdiklerini ifade eden Turhan,”İnsanların kutsallarına hakaret etmeden, kalplerini kırmadan, iyiyi, güzeli, doğruyu, faydalıyı ve adaleti en güzel şekilde anlattık. Mekke’nin Fethi programlarını, Hristiyanların kutsalına hakaret etmeden, bir Hristiyan’ın inancı gereği Noel kutlamasını eleştirmeden icra ettik. Diğer taraftan kapitalist sömürü sisteminin bir ifsad mekanizması olarak kullandığı yılbaşı gecesi kötülüklerine en güzel cevabı vermiş olduk. Yediden yetmişe herkeste bir fetih bilincinin oluşması için gayret ettik. Peygamber Efendimiz’in örnek yaşamından kesitleri yeniden gündem yaptık. Bu yaşamdan almamız gereken dersleri yediden yetmişe herkesle paylaştık. Özellikle gençlerimizi yılbaşı gecesi adı altında işlenen kötülüklerden uzak tutmanın gayretini gösterdik. Program öncesinde hazırlık sürecinde toplumun birçok kesimiyle temasımız oldu. Programa iştirak eden etmeyen birçok kişi ile tanıştık. Anadolu Gençlik Derneği’mizin daha geniş kitleler tarafından adının duyulmasını sağladık” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER