© Haber20Denizli 2022

Aldıkları kursun ardından ahşap oyuncak yapıyorlar

AFYONKARAHİSAR (AA) - Sandıklı ilçesinde ahşap oymacılık kursu alan 11 esnaf, çocukluklarında oynadıkları ahşap oyuncakları yapmaya başladı.

Sandıklı Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ekrem Çavuş öncülüğünde, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden emekli ahşap oyma ustasından kurs alan 11 esnaf, 6 aylık kurs sonrası yaptıkları ahşah oyuncakları Sandıklı Bedesten Çarşısı'nda sergiledi.

Ahşap oyma sanatı ve geleneksel ahşap oyuncakların canladırılması için harekete geçtiklerini ifade eden Dernek Başkanı Çavuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, "2016 yılından bu yana Sandıklı’da Sandıklı Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanlığını yürütmekteyim. Derneğimizin bir çok faaliyet alanı var. Bunlardan biri de ahşap oyma sanatı ve geleneksel ahşap oyuncakların yeniden canlandırılması üzerine." dedi.

"Geçmişte olduğu gibi günümüzde de ahşap oyuncakları tekrar hayata geçirebilirmiyiz” diyerek yola çıktıklarını anlatan Çavuş, şöyle devam etti:

"Ahşap oyuncakların tekrar canlandırılması konusunda bir çalışma başlattık. Ve iki koldan yürümeye başladık. Birinci yolumuz hocamızın öğrettiği ahşap oyma sanatını bir yerlere taşımak ortaya güzel eserler çıkarmak. İkinci kolda ahşap oyuncak ile ilgili bir çalışma başlattık. 11 arkadaş boş zamanlarımızda atölyede toplanıyoruz. Arkadaşlar gündüz kendi işlerini yapıyor, geceleri toplanıp ahşap oyuncak yapıyoruz."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER