© Haber20Denizli 2022

ANLAMLI GÜNDE, ANLAMLI ETKİNLİK

Denizli Ülkü Ocakları Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümünü düzenlediği etkinlikle kutladı.

15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında gerçekleştirilen etkinliğe, Ülkü Ocakları Başkanı Yaşar Hisarlıoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli eski Milletvekili Ali Keskin, Ülkü Ocakları eski Başkanları Hakan Cengiz ve Murat Naci Öncel, Kale eski Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Kamu Sen İl Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Emre Erdoğan, çok sayıda Ülkücü ve vatandaşlar katıldı.

“ASLİ GÖREVİMİZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Başkanı Yaşar Hisarlıoğlu, Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde Cumhuriyete sahip çıkmanın herkesin asli görevi olduğunu söyledi. Hisarlıoğlu, “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Danıştay 8. Dairesi andımızın okullarda okutulmasının iptaliyle alakalı kararı kaldırmıştır. Bu olumlu gelişmeler neticesinde evlatlarımız her gün, güne başlarken hepimizin çocukluğunda yaptığı gibi andımızı okuyarak Türklük şuur ve gururunu bir kez daha hatırlayacaklardır. Bu vesileyle ağaç yaşken eğilir sözünden yola çıkarak çocuklarımıza okullarda andımızın tekrardan okutulmaya başlanmasını kutluyor ve sonuna kadar deslediğimizi buradan bildiriyoruz” dedi.

“KOLAY KURULMADI”

Cumhuriyetimizin kolay kurulmadığının altını çizen Hisarlıoğlu, “Dört bir yanı işgal edilmiş, ordularına silah bıraktırılmış, tershanelerine el konulmuş bir milletin topyekün mücadelesiyle, “Benim evladım anasız büyür ama vatansız büyüyemez” diyerek kundaktaki bebesini bırakıp cepheye koşan Nene Hatunlarla, Kara Fatmalarla yazılmış bir destandır. Cumhuriyetimiz için büyük bedeller ödenmiş, kanlı destanlar yazılmış ve yüzbinlerce şehidimiz gözlerini kırpmadan, bir an bile tereddüt etmeden canlarını feda etmişlerdir. Bu nedenle bizler, milli şuura ve hassasiyete sahip Ülkü Ocaklı gençlerimizle, Cumhuriyet bilinciyle yetişmiş nesillerle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına dünden daha sıkı sarılarak sahip çıkacağımıza huzurlarınızda bir kez daha söz veriyoruz” diye konuştu.

“NESİLDEN NESİLE AKTARACAĞIZ”

29 Ekim’de bir öncekinden daha coşkulu bir şekilde Cumhuriyet Bayramını kutlayacak bu coşkuyu nesilden nesile aktaracaklarını kaydeden Hisarlıoğlu şunları söyledi: “Bu hususta gençlerimize büyük vazifeler düşmektedir. Başbuğ Alparslan Türkeş’in gençlerimize olan güvenini “Hepiniz birer Türk Bayrağısınız, bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin, yere düşürmeyin” sözleriyle açıkla dile getirmiştir. Bizler de her konuda olduğu gibi bu konuda da gençlerimize sonuna kadar güveniyor, onların sayesinde aydınlık bir geleceğin bizleri beklediğine canı gönülden inanıyoruz. Konuşmama, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleriyle son vermek istiyorum. “Benim Naciz vücudum elbel bir gün toprak olacaktır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ne Mutlu Türk’üm diyene.”

HEP BİR AĞIZDAN ANDIMIZ VE 10. YIL MARŞI

Başkan Hisarlıoğlu’nun konuşmasının ardından şiirler okundu, Andımız ve 10. Yıl Marşı coşkuyla söylendi. Kutlamada ayrıca Başkan Hisarlıoğlu ve eski Ocak Başkanları ile birlikte  Büyükşehir Belesiyesi Önündeki Atatürk Anıtına çelenk koydular.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER