© Haber20Denizli 2022

ASKERLİK SİSTEMİNDE YENİ GELİŞMELER !!!

Milli Savunma Bakanlığı tarafından çalışmaların sürdürüldüğü yeni askerlik sisteminde kısa ve uzun dönem askerlik süresi 9 ay olacak.

Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar başkanlığında yeni askerlik sistemine ilişkin beklenen toplantı gerçekleştirildi.

Çalışmaların sürdüğü askerlik sisteminde yapılması beklenen değişikliklerden birisi, kısa ve uzun dönem askerliğin 9 ay olması planlanıyor. Bedelli askerliğinde kalıcı hale getirilmesi planlanan sistemde yükümlüler 3 aylık zorunlu temel eğitimlerinin ardından belli bir bedel karşılığında geri kalan süre için askerliğini yapmış sayılacaklar.

Plana göre halen 12 ay uzun dönem ve 6 ay kısa dönem olarak uygulanan zorunlu askerlik her yükümlü için aynı sürede, yani 9 ayda tamamlanacak. Bedelli askerliğin kalıcı hale getirilmesine yönelik yapılan çalışmaya göre üç aylık zorunlu temel eğitiminin ardından yükümlüler belli bir bedel karşılığında geri kalan süre için askerliği yapmış sayılacak.

Çalışmada, öğretmen, hakim, doktor, akademisyen ve sporcular da gündeme gelerek yükümlülerin, kendilerine uygun zaman dilimlerinde askerlik yapabilecekleri konuşuldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER