© Haber20Denizli 2022

AŞUREYE DAVET

AŞUREYE DAVET

26 Ağustos 1071 tarihinde türk komutanlardan Alparslanın Malazgirt savaşıyla anadoluya girdiği gündür. 1922 tarihi 26 Ağustos Afyonkarahisar büyüktaarruzun Yunanlılara karşı başladığı büyük zaferin başlangıcı olması türk ordusunun başarısına ulaştığı gündür.

                Bizde bu sene 26 Ağustos 2022 Cuma gününü seçmemiz bize gurur vermiştir. Aşure yemeği düzenlenmesinin en büyük amacı birlik ve beraberliğimizin sağlanması aşure yemeği katkı malzemeleri ile maliyetli bir yemektir. Mahallemizde aşure yapmak isteyipte yapamayanların bizim öncülüğümüzde katkıları ile yaptığımız bir yemektir. Aşure yemeğimiz halka açık herkes gelebilir. Bir kapda evlerine götürmeleri asıl amacımızdır. Ayrıca devlet protokolünüde davet ediyoruz. Onlarıda halkımızın görmesi varsa isteklerini birebir görüşerek sağlamaktadır.

                Aşure geleneklerimizde var olan bir yemek çeşididir. Aşure yemeğinin temel malzemesi buğdaydır. Aşurede buğdayın yanında şeker, üzüm, ceviz içi, fındık, badem, susam, kayısı, incir ezmeleri katılarak servis edilmektedir. Aşure yemeği istendiği gün ve aylarda yapılabildiği gibi en hayırlısı muharrem ayında pişirilmesidir. Her yıl muharrem ayında pişirilip eşe dosta çocuklara dağıtılması bereketin ve bolluğun var olmasının habercisi olduğu kabul edilir.

                Bizde Sevindik mahallesi Gültepe Cami derneğimizin öncülüğünde mahalle halkımızın katkı ve desteği ile her sene pişirip halkımıza ikram ediyoruz. Düzenli olarak bu yıl 21. İncisi yapılacaktır. 2002 yılından itibaren her yıl düzenlemiş olduğumuz Aşure ve Keşkek yemeğine Gültepe Cami Cemaati, mahalle sakinleri, esnaf, mahallemizden taşınanlar ve yurt dışından izne gelen gurbetçiler katkı sağlamaktadır.

                26 Ağustos 2022 Cuma günü Saat: 11.00 – 13.00 arasında Sevindik Gültepe Camisi önünde yapılacak olan Aşure ve Keşkek hayır yemeğimize herkes davetlidir.

                Tüm halkımıza hayırlı olsun. Bol bereketli günler dileği ile saygımızı sunuyoruz.

 

Ali TAŞ

Sevindik Gültepe Camii

Yap. Yaş. Derneği Başkanı

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER