© Haber20Denizli 2022

Avrupalı Denizlililer Denizli’de Buluştu

Avrupa Denizlililer Derneği üyeleri ve Avrupa’nın çeşitli şehirlerindeki Denizli Dernekleri katılımı ile Baltalı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı öncülüğünde Sinpaş AquaCity’de 2’nci Geleneksel Avrupalı Denizlililer Denizli Buluşması gerçekleşti. Buluşmada Sinpaş AquaCity Avrupalı Denizlililerin beğenisine sunulurken, gurbetçiler gün boyu Denizli’nin tarihi ve turistik yerlerini gezerek memleket hasretini giderecek.

Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören ve Denizlili Baltalı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı öncülüğünde Avrupalı Denizlililer Denizli’de buluştu. Sinpaş AquaCity’de düzenlenen kahvaltıya Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk ve dernek üyeleri katıldı.

Buluşmada ilk sözü Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören sözlerine derneğe desteklerini esirgemeyen Denizli Protokolüne ve özel kurmumlara teşekkür ederek başladı. İnceören,”“Avrupa’da yaşayan tüm Denizlili hemşerilerimizle kaynaşmayı hedefleyerek kurduğumuz derneğimiz ile Denizli için sosyal sorumluluk projeleri yapmamın yanında, Avrupa’da yaşayan Denizlili hemşerilerimizin kaynaşmasını hedefliyoruz. Bu amaç doğrultusunda 2’ncisini düzenlediğimiz buluşmamıza katılan tüm üyelerimize ve protokolümüze teşekkür ederiz. Avrupa’da yaklaşık 250 bin Denizlili var. Amacımız gurbetçilerimizi Denizlimizde buluşturup birlik ve beraberliğimizi sürdürmek. 3 kuşağı bir araya getirdiğimiz etkinliğimizin devamını getireceğiz. Avrupa’da yaşayan hemşerilerimize de çağrıda bulunmak istiyorum. Derneğimize üye olsunlar. Birlikteliğimize onlar da ortak olsun” dedi.

İnceören’in ardından Denizli’deki büyük buluşmanın organizasyonuna öncülük eden Baltalı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı ise;”Avrupa’da yaşayan Denizlili kardeşlerimizin 2. Geleneksel Denizli Buluşmasını, Egemizin ve Denizlimizin en güzel yaşam projelerinden olan Sinpaş AquaCity’de ev sahipliği yapmaktan çok mutluyuz. Bu vesile ile Sinpaş AquaCity projesinin hayata geçirilmesindeki katkılarından dolayı başta Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan olmak kaydıyla tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum”ifadelerini kullandı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ise Avrupalı Denizlililere,”Bughün sizlerle birlik ve dayanışma kahvaltısında biraraya geldik. Sizler yurtdışında 1 yıl boyunca Denizli hasreti ile yaşıyorsunuz. Bende bu anlamda Merkezefendi Belediyesi’nin her zaman yanınızda olduğunu belirtmek isterim. Her zaman sizlere kapımız açık. Bu organizasyonu düzenleyen yetkililere teşekkür ederim. Bundan sonraki projelerde de Merkezefendi Belediyesi’nin arkanızda olduğunu söylemek isterim”şeklinde konuştu.

Etkinlikte söz alan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise;“Memleket önemli. Vatan önemli. Sizin şehriniz Denizli. Türklerimizin doğduğu yer, ecdadımızın yaşadığı, doğduğu yer Denizli. Şükürler olsun ki sizler kendi özünüzü kaybetmeden, vatanınızı, memleketinizi unutmadan Avrupa’da kendi ikbalinizi ve ülkemiz için çok büyük katkılar sağlamak üzere orada yoğun bir çalışma içerisindesiniz. Ben Avrupa’dan, şehrimize geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim. Bizler de Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür buluşmalara katkı sağlamak adına elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Denizli Valisi Hasan Karahan ise Avrupalı Denizlililere çağrıda bulunarak,” “Sizlerden arzumuz oralarda yaşarken Denizlimizi unutmamanız. Aslınızı unutmamanız. Bu konuda özellikle sizden sonraki kuşaklara da kültürümüzü, örf ve adetlerimizi aktarmanızı rica ediyoruz. Bunun en önemli yolu da Türkiye’ye sık sık gelip gitmektir. Ülkemizin şartları oldukça iyi. Mümkünse evlatlarınızın eğitim hayatlarının bir bölümünü Türkiye’de tamamlamasını isteriz. Gençlerimizin Türk kültüründen, örf ve adetlerinden kopmamaları için hassasiyet göstermenizi istiyoruz.”dedi.

Konuşmalarının ardından Avrupalı Denizlililer, Denizli’nin en modern yerleşme merkezlerinden biri olan Sinpaş AquaCity’yi gezdiler. Avrupalı Denizlililerin Denizli buluşması gün boyu gerçekleştirilecek tarihi ve turistik yerlerini ziyareti ile devam edecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER