© Haber20Denizli 2022

BAKAN PAKDEMİRLİ DENİZLİ'DE FİDAN DAĞITTI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Denizli’de fidan dağıtım törenine katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Denizli’de fidan dağıtım törenine katıldı.

Denizli Sevindik Kapalı Pazaryerinde düzenlenen fidan dağıtım törenine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, AK Parti Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan, Şahin Tin, Nilgün Ök, Ahmet Yıldız, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Pakdemirli, ''24 Haziran’dan sonra bakanlıkların sayısı azaldı. Tarım ve Orman Bakanlığı bir araya geldi. Ben Cumhurbaşkanımıza bu doğru kararından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Ağaç olmayınca yağış olmaz, yağış olmayınca su olmuyor, su olmayınca tarım olmuyor. Tarımı, suyu, ağacı birlikte yönetmemiz lazım. Allah'a şükür orman varlığını arttıran nadir ülkelerden birisiyiz. Orman varlığımız son 16 senede 1 buçuk milyon hektar artmış. Toplam arazilerimizin inşallah 2023 yılında yüzde 30’u orman ve ağaçlık arazi olacak. İnşallah 2023 yılında 7 milyar ağaç dikme hedefimiz var. Dünyada yaşayan herkes için bir ağaç dikeceğiz. Bugün birleşen iki bakanlık sayesinde başka şeyleri de konuşmak lazım. Ormanda hayvancılık, ormanda tarımı konuşmamız lazım. Bunlarla ilgili planlamalarımızı yapıyoruz.'' dedi.

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili Yaptığı konuşmada, '' İlimizde Ceviz Alanlarını Geliştirme Projesi kapsamında 5 Yılda 500 Bin Sertifikalı Ceviz Fidanı Dikimi Etkinliğini, Sayın Bakanımızın katılımı ile buradan hep birlikte başlatmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ederek, hepinize hoşgeldiniz diyorum. Sizlere, bu projenin ortaya çıkışı ve bizler için ne denli önemli olduğu konusunda kısa bilgiler vermek istiyorum. Ülkemiz her yıl ortalama 60 bin ton ceviz ithal ederek 200 milyon dolar döviz ödüyor! Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile bir araya gelerek durum analinizi yaptık. Biz de, ilimiz için Ceviz Alanlarını Geliştirme Projemizi hazırladık ve bugün hayata geçiriyoruz.

CEVİZ İTHALATI YAPAN DEĞİL, CEVİZ İHRAÇ EDEN ÜLKE OLMALIYIZ!

Bu nedenle, daha çok ceviz fidanı dikmeliyiz, bu ve buna benzer daha çok proje üretmeliyiz. Bugün, burada yapacağımız başlangıç, inşallah bu temennilerimizin gerçekleşmesine vesile olur.

HEP BİRLİKTE, FİDANLARI AĞACA, AĞACI ÜRETİME, ÜRETİMİ DE ÜLKEMİZ KAZANCINA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ!

Sayın bakanım, Lisanslı Deponun hayata geçirilebilmesi için finansal desteklerinizi bekliyoruz. Biraz sonra, bu yıl üretimi gerçekleşen 110 bin aşılı ceviz fidanının ilk bölümü olan 30 bin fidanımızı ilçelerimize göndererek, fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Bu aşamada olsun bundan önceki aşamalarda olsun önemli bir görev üstlenen tarım il ve ilçe müdürlüklerimize, çalışmalarından dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Ayrıca, Proje paydaşımız olan Valimiz Sayın Hasan Karahan ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu duygu ve düşünceler ile, bu anlamlı günde bizi yalnız bırakmadığınız için şahsım ve borsam adına hepinize saygılar sunarım.'' dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER