© Haber20Denizli 2022

BAŞKAN ARSLAN TARIM FUARINDA

Dünyanın en büyük örtü altı tarım sektörü fuarı, 18'inci Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı (Growtech Eurasia), Antalya Expo Center Fuarına Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan;Çameli Ziraat Odasi Baskani Hamit Tuncer ve Çiftçiler katıldı.

 

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan fuarla ilgili olarak "İlçe üreticisi, her geçen gün bilinçleniyor. İlçe Genelinde başlatılan iyi tarım uygulaması nedeniyle, üretici, son yıllardır daha bilinçli bir tarım yapıyor. Çiftcilerimiz açısından güzel bir fuar biz yerel yönetimler olarak Çameli’de çiftçilerimizi her bakımda destek sağlıyoruz yardımcı oluyor olmaya devam edeceğiz.
 
BU ORGANİSAZYONLAR BİZİM MUTFAĞIMIZ
 
Bu yıl gerçekleşen 18.'incisi Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı (Growtech Eurasia) geldik ve 2014 yılından bu zamana onlarca fuara katıldık Tarım Fuarları bizim herşeyimizdir mutfağımızdır Teknoloji ürünlerini ve Tarımda yeni gelişmeleri takip ediyoruz .Türkiye’nin tarım merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirtti.
 
Denizli’nin ve Çameli İlçemizin tarım potansiyelinin her gittikçe arttığını vurgulayan Başkan Arslan "Çameli’nn bereketli toprakları ve sulanabilir arazileriyle, Türkiye’nin gıda ve tarım alanında önemli bir İlçe’dir Sadece varlık olarak bu topraklara sahip çıkabilmemiz önemli bir unsur değil, önemli olan topraklarımızı işleyebilirlik seviyesinde teknik bilgiye sahip olmaktır. Tarım fuarlarını yakından takip edip çiftçilerimize bu fuarlara katılmasını sağlayıp geziler düzenliyoruz Üreticimiz tarım alanındaki yenilikleri, bu alanlarda kullanılan yeni makineleri, tohumları ve diğer faaliyetleri öğreniyor ve kendini hızlı bir şekilde geliştirebiliyor" dedi.
 
Başkan Arslan ;Çameli İlçemizdeki Örtü Altı Üreticilerimiz, ihracatçılar ve tarlasını ekip biçen çiftçiler hem bu yeni ürünlerle hem de Growtech kapsamında gerçekleşen bir dizi etkinlikle sektörle ilgili tüm donanıma sahip olarak fuarı 3 gün boyunca gezip incelediler fikir sahibi oldular
 
DOMATESE KADIN, SALATALIĞA ERKEK İSMİ
 
Fuarda tohum ıslah firmalarının geliştirdiği yerli tohumlardan üretilen birçok çeşit ve boydaki domates, salatalık, karpuz, soğan, patlıcan, biber gibi ürünler kadar konulan isimler de dikkat çektiğini gördük Firmaların domatese kadın isimleri, salatalığa ise erkek isimleri verdiği gördük . Firmanın karpuz çeşitlerinden birine ise siyah olması nedeniyle Beşiktaşlı eski futbolcu Pascal Nouma'dan esinlenilerek 'Pascal' adı verildiği Firmaların domates çeşitlerinde 'Fadime', 'Prenses', 'Nevbahar' gibi isimler de bulunuyor. Başkan Arslan Yaklaşık 3 gün süren fuara Çameli İlçemizden yüzlerce çiftçiyi getirdik ve Fuara Gelen tüm herkese can gönülden teşekkür ediyorum dedi.
 
ÇİFTÇİLER FUARDAN MEMMUN
 
Çameli’nin önemli bir meyve ve sebze üretim merkezi olduğunu belirten Arslan, İl ve Çevre İllerdeki genelinde fuarlara katılmaya özen gösterdiklerini ve fuarlar sayesinde tarımdaki değişimi ve uygulamaları yakından takip etme fırsatı bulduklarını Fuara gelmelerini sağlayan ve araç tahsisinde bulunan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan’a teşekkür ederiz dediler

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER