© Haber20Denizli 2022

BAŞKAN FİLİZ'DEN BERAT KANDİLİ MESAJI

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Filiz mesajında: “Allah'ın rahmetinin yeri ve göğü kapladığı Berat Gecesinin; Hemşehrilerimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için kurtuluşa ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Corona virüsü ile mücadele ettiğimiz bu zorlu dönemde; “İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır” hadisinin hayatımız da daha da fazla yer alması gereken kritik günleri yaşadığımıza vurgu yapan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “Darda ve zorda olan insanlara ve insanlığa fayda sağlamak onlar kadar bizlere de iyi gelecektir” dedi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

"Allah'a hamdolsun ki, bizleri mübarek bir geceye ve kutlu bir kandile daha kavuşturdu. Bu mübarek gece, umut ediyoruz ki; manevi nuruyla hem kalplerimizi ısıtır, hem de sıkıntılı günlerden geçip, salgınla mücadele ettiğimiz bu günlerde yolumuzu aydınlatır.

Bu dönemde sağlık alanında tedbirler, araştırmalar ve çözüm arayışları tüm hızıyla devam ederken bir yandan da iyimserlik, umut, bir şeyler yapma iradesi ve zorluklara karşı dayanıklılığın artırılması, diğer bir ifadeyle psikolojik sermayenin ve maneviyatın da güçlü tutulması gerekiyor. Yardımlaşma, paylaşma, diğer insanların derdiyle dertlenme ve sosyal dayanışma bugünlerde en çok ihtiyacımız olan şeylerin başında geliyor.

Hepimiz biliyoruz ki; kandillerimiz affın ve mağfiretin çeşmesi ve Allah'ın kullarının istifadesine sunduğu ihsan ve aynı zamanda mükafat hazinesidir. Berat Kandili ise, kurtuluşumuzun, manevi arınışımızın ve kalp dünyamızın temizlenişinin yegane anahtarıdır.

Gönüllerimizin ayrıcalıklı bir coşku yaşadığı, Yüce Allah'ın affıyla günahlardan arınmayı umduğumuz kutlu bir zaman dilimi olan bu gece, aynı zamanda mübarek Ramazan ayına yaklaştığımızı müjdelemektedir.

Bu mübarek geceden gerçek manada istifade edebilmenin yolu, nefsi muhasebe ve vicdani sorgulamadan geçiyor . Berat gecesi, tövbe etmenin, Rabbimize yönelip rahmet ve mağfiret dilemenin tam vaktidir. İlahi rahmetin tecelli ettiği, nedamet ve umut zamanıdır.

AK Parti Denizli İl Başkanlığı ve şahsım adına; Hemşehrilerimin ve tüm Müslümanların Berat Kandili'ni tekrar kutluyor İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, sağlıklı günlere kavuşmasına, bütün müminlerin tövbelerinin ve dualarının kabul edilerek arınma ve affedilmelerine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

Bu mukaddes gecede Cenab-ı Hak ; taksim edeceği her hayırdan , dağıtacağı rahmetten ve rızıktan, Şafii ismi ile vereceği şifadan nasiplenen kullarından eylesin.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER