© Haber20Denizli 2022

BAŞKAN İNAMLIK’TAN “24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAM” MESAJI

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Halkın doğru haber alma özgürlüğü için,çoğu zaman verdikleri emeği ve yaşadıkları zorluğu göremediğimiz basın mensuplarımızın, meslek grupları arasındaki yeri son derece kıymetlidir. Demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basınımızın toplumsal değerlere, hukuka ve basın meslek ilkelerine uygun şekilde kamuoyunu yaşanan gelişmelerden haberdar etmesi, halkımızı bilgilendirmesi demokrasimizin gelişmesi ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır.

Hızla gelişen günümüz dünyasında etkinliği her geçen gün artan basın ve yayın kuruluşları, Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri esas alan, olayları olduğu gibi aktarabilmek için tarafsız bir anlayışla çalışarak, üstlendikleri bu misyonla demokrasimizin gelişmesine önemli katkılar sağlamaktadır. Gerek dünyadaki gerek ülkemizdeki gelişmeleri, doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunup, toplumu aydınlatmak gibi büyük bir görev ve sorumluluğu da üstlenmişlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük bir özveriyle kamuoyunu hızlı ve etkili bir biçimde bilgilendirmek amacıyla gece gündüz demeden çalışan, tarafsız ve doğru haberciliği ilke edinmiş; Türk Basınına emek veren değerli Basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER