© Haber20Denizli 2022

BAŞKAN KARATEKE'DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Büyük Birlik Partisi(BBP) Denizli İl Başkanı İsmail Karateke Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Karateke mesajında Türk-İslam aleminin her zaman birlik ve beraberlik çatısı altında toplanıp zalime Alp mazluma Eren olacakları hususunda hiç şüphelerinin olmadığını söyledi.

 

Kurban Bayramının birleştirici manevi değerlerin en önemlisi olduğunu vurgulayan Başkan Karateke,”  Toplumsal olarak manevi değerlerimizin en iyi anlaşıldığı bu dönemlerde bir kurban bayramına daha kavuşmanın huzuru ve mutluluğu içindeyiz. Bizler Müslüman Türk toplu olarak her zaman birlikten, birleştiricilikten yana olduk. Bu manevi günün değeri 86 yıllık zincirlerin kırılmasıyla bir bayram müjdecisi olan Ayasofya Cami’nin açılmasıyla daha önem taşımış bizlere çifte bayram niteliğinde bir bayram hediyesi olarak müjdelenmiştir. Siyasi köken etnik köken ya da insan ayırmadan 86 yılın sonunda her inancın saf tuttuğu secde ettiği Ayasofya Camii toplumumuzun birlik ve beraberliğinin en büyük mirası en büyük kanıtıdır. Türk-İslam alemi her zaman birlikten yana olduğunun göstergesidir” dedi.

UYGUR TÜRKLERİNİ UNUTMADI

Başkan Karateke açıklamasında Çin’in,Doğu Türkistanlı Uygur Türklerine yaptığı zulmede vurgu yaptı. Başkan Karateke,” Bu insanlık dışı zulme karşı her zaman her an sesimizi çıkaracağız. Bu mübarek günde zalim Çin’in yaptığı zulmün bir an önce durmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu zulme dur demek her Müslüman Türk’ün görevi olduğu gibi tüm dünyanın vicdani görevidir. Bu zulüm insanlığa yapılan bir durumdur. Bu nedenle mazlum Uygur Türk’ü kardeşlerimizin de bu mübarek gününü tebrik eder, bu baskının bir an önce son bulmasını ümit ederim” ifadelerini kullandı.

 

“BAYRAMLAR BİRLEŞTİRİCİ GÜÇTÜR”

Bayramların her zaman birleştirici gücü olduğunu belirten BBP Denizli İl Başkanı İsmail Karateke,” Bayramlar her zaman birleştirici bir gündür. Bu mübarek günde yüce rabbimden dertlilere deva hastalara şifa diliyorum. Geride kalan Şehitlerimize, Şehit Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’na, Türk-İslam aleminin ilerlemesi için bir soluk harcamış tüm ceddimize bu manevi değeri yüksek günde bir kez daha rahmet diliyorum. Bu vesile ile Türk-İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyorum” dedi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER