© Haber20Denizli 2022

BAŞKAN SUBAŞIOĞLU, BASIN MENSUPLARIYLA MKM'DE BULUŞTU

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 1 Eylül Cumartesi günü saat 20.00’de açılışı gerçekleştirilecek olan Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi ve Nikâh Sarayı’nın medya tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi’nin MKM ile ilgili çok önemli hayalleri var. Bu binanın içerisine ruh katmak, bu binanın içerisini yeni aktivitelerle doldurmak, bu kültür merkezini aktive etmek adına büyük bir çalışma içerisindeyiz” dedi.

Merkezefendi Belediyesi vizyon projelerinden birini daha hayata geçirmek için gün sayıyor. Vizyon projelerin açılış yılı olan 2018 yılında, Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu ile Ornaz Vadisi’ni hizmete sunan Merkezefendi Belediyesi, şimdi ise kısa adı MKM olan Merkezefendi Kültür Merkezi ve Nikah Sarayı’nı açıyor. 1 Eylül Cumartesi günü, sunuculuğunu ünlü oyuncu Hazel Çamlıdere’nin yapacağı ve Ferhat Göçer konserin sahne alacağı açılış öncesinde basın mensupları ile MKM’de bir araya gelen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, projeyi yerinde göstererek detayları anlattı.

Başkan Muhammet Subaşıoğlu, tanıtım gezisinin ardından kameraların karşısına geçti. Subaşıoğlu, konuşmasına “Bugün Merkezefendi için Denizli için önemli günlerden birisi. Şehrimizin, ilçemizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan Merkezefendi Kültür Merkezi’nin açılışı ile ilgili lansman toplantımıza öncelikle hepiniz hoş geldiniz” diyerek başladı.

“VİZYON PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEK STRATEJİSİYLE YOLA ÇIKMIŞTIK”

“2018 yılını Merkezefendi Belediyesi olarak vizyon projelerin açılış yılı ilan etmiştik” diyen Başkan Subaşıoğlu, “2014 yılında Merkezefendi Belediyesini kurarken insan kaynakları, mali kaynakları, zamanı ve istatistiği doğru yöneten, datayı iyi yöneten bir yönetim anlayışını kurmak, önce defansı sağlam bir şekilde oluşturmak sonra da takip eden yıllarda vizyon projeleri hayata geçirmek stratejisiyle yola çıkmıştık. Merkezefendi Belediyesi olarak 2018 yılında Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’nin de katılımıyla Bereketler Toplantı Sergi Salonu açılışıyla aslında vizyon projelerimizin açılışına start vermiştik. Akabinde Merkezefendi için Denizli için Ege Bölgesi için belki de Türkiye için önemli bir rekreasyon ve doğal yaşam parklarından biri olan Ornaz Vadisi’ni açmıştık. İnşallah bugün sizlere lansmanını gerçekleştirdiğimiz MKM’nin açılışını da bu Cumartesi (1 Eylül) saat 20.00’de Ferhat Göçer konseriyle birlikte gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerine yer verdi.

“MKM’nin açılışından sonra da Merkezefendi Belediyesi olarak 2018 yılında öncelikle Türkiye’nin ilk ve tek İmam Hatip Fen Lisesi’ni 17 Eylül tarihinde açacağız” diyen Subaşıoğlu, “Sonra Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından artık tescil edilen OFF-ROAD pistimizi 29 Eylül tarihinde ulusal yarışlarla açıyoruz. Sonra da Türkiye’nin en önemli kütüphane projesini açmak için büyük bir gayret içerisindeyiz. Ardından da bölgemizin ilk ve tek Engelsiz Yaşam Merkezi’nde açılışla ilgili geriye doğru sayıma başlayacağız” şeklinde konuştu.

“HER ŞEYDEN ÖNCE ÇOK ÖNEMLİ BİR LOKASYONDA YER ALIYOR”

MKM’nin her şeyden önce önemli bir lokasyonda olduğuna vurgu yapan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Bu cumartesi günü açılışını gerçekleştireceğimiz ve şuan içinde bulunduğumuz Merkezefendi Kültür Merkezimiz her şeyden önce çok önemli bir lokasyonda yer alıyor. Bu projenin kendisi kadar değerli olan yanı bulunduğu lokasyondur. Çünkü Merkezefendi Belediyesi olarak MKM’yi öyle bir yere konuşlandırdık ki Pamukkale tarafından tutun, askeri saha geçiş yoluyla Karaman, Akkonak bölgesinden, Adalet Mahallesi tarafından, yine Muratdede Mahallesi tarafından kısacası Merkezefendi ilçesinde neredeyse orta noktada, kavşakta bulunan çok önemli bir lokasyonda... Bu projemizin en önemli özelliklerinden birisi lokasyon demiştim. Şuan içerisinde bulunduğumuz MKM’nin arsası 7 bin 700 metre kareden oluşuyor. Bu arsa Merkezefendi Belediyesi tarafından tamamı özkaynakla finanse edilmek üzere 2016 yılında 17 ayrı kişiden kamulaştırılarak Merkezefendimize, belediyemize, ilçemize kazandırılmıştı. Bulunduğu arazi Merkezefendi Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Bu lokasyon özel olarak seçildi. Çünkü kültürün, sanatın, sosyal etkinliklerin merkezi olması anlamında biz lokasyonların önemli olduğunu, değerli olduğunu düşünüyoruz. Merkezefendi Belediyesi olarak bir hedefimiz var. Hangi projeyi yaparsak yapalım asla ölü bir proje üretmeyelim” dedi.

“TOPLAM YATIRIM BEDELİ 50 MİLYON TL’DİR”

Konuşmasının devamında “Bugün üzerinde bulunduğumuz arsanın değeri yaklaşık 15 milyon TL diyen Başkan Subaşıoğlu, “Merkezefendi Kültür Merkezi ve Nikah Sarayımız toplamda 5 ayrı salondan oluşuyor. İçerisinde 500 kişilik Alyans Nikah Salonumuz var. O nikah salonumuza Lale ve Sümbül adındaki şuan içerisinde bulunduğumuz 2 butik salonumuz daha eşlik ediyor. Yine onunla birlikte 750 kişilik çok amaçlı Servergazi Salonumuz, 250 kişilik çok amaçlı Petek Salonumuzda 5 salonumuz içerisinde fotoğrafı tamamlıyor. 5 salonumuzla birlikte bütün bu salonlara hizmet etmek adına 3 ayrı büyük fuayemiz var. Orta fuayemiz, alt fuayemiz ve üst fuayemiz olmak üzere 3 ayrı fuayemiz ve sergi alanımız bu proje için önemli bir unsur. Yaklaşık inşaatın başlamasıyla birlikte 1 buçuk yıllık bir süre içerisinde bu kültür merkezini açılışa hazır hale getirdik. MKM’mizin arsa hariç yapılış maliyeti yaklaşık olarak 35 milyon TL’dir. 15 milyon TL arsa bedeliyle toplam yatırım bedeli 50 milyon TL’dir” ifadelerini kullandı.

“ÇİFTLERİMİZ EN GÜZEL GÜNLERİNE BURADA ADIM ATACAKLAR”

Subaşıoğlu, “Çiftlerimiz ve onların aileleri en güzel günlerine burada adım atacaklar” dedi ve ekledi: “Bununda ötesinde işin kültür merkezi kısmında, Merkezefendi Belediyesi’nin MKM ile ilgili çok önemli hayalleri var. Bu binayı Cumartesi günü açıyoruz. Bu binanın içerisine ruh katmak, bu binanın içerisini yeni aktivitelerle doldurmak, bu kültür merkezini aktive etmek adına büyük bir çalışma içerisinde olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Bir gün inşallah dünya çapında bir tiyatrocu, dünya çapında bir yazar, dünya çapında bir romancı, dünya çapında bir şair, çok iyi bir yönetmen, çok iyi bir senarist yetiştirmek, bugün açılış günüyle ile ilgili Merkezefendi Belediyesi’nin yükseğe koymuş olduğu bir çıtadır. İnşallah bu hayalimiz gerçekleştiririz”

“TÜM VATANDAŞLARIMIZI AÇILIŞA BEKLİYORUZ”

Son olarak katılımları için gazetecilere teşekkür eden Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Merkezefendi Belediyesi olarak bütün vatandaşlarımızı 1 Eylül Cumartesi günü saat 20.00’de başlayacak olan Ferhat Göçer konseriyle açılacak olan Merkezefendi Kültür Merkezi’mizin açılışına davet ediyorum. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER