© Haber20Denizli 2022

BAŞKAN SUBAŞIOĞLU VE REKTÖR BAĞ PARKEDE

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Türkiye Basketbol 2.Ligi’nde mücadele edecek olan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket ’in, maçlarını oynayacağı PAÜ Spor Bilimleri Yerleşkesi'nde incelemelerde bulundu.

Başkan Subaşıoğlu, “Denizli, basketbolu seviyor. Bu tribünler tam kapasite Denizli’de basketbol maçlarını izledi. İnşallah bu yıl da izleyecek. Pamukkale Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Geçtiğimiz hafta Türkiye Basketbol Federasyonunca TB2L’ye kabul edilen Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’ in maçlarına ev sahipliği yapacak olan PAÜ Spor Salonu’nda, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ incelemeler yaptı. Maçların oynanacağı sahayı, soyunma odalarını ve laboratuvarı inceleyen Başkan Subaşıoğlu ve Rektör Bağ, istişarelerde bulundu.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Denizli Basket efsanesinin geri döndüğünü söyledi. Başkan Subaşıoğlu, “Pamukkale Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile birlikte Pamukkale Üniversitemizin Spor Salonu’nu inceleme fırsatı bulduk. Merkezefendi Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi arasında güzel bir iş birliği var. Tabi bugün başka bir işin startını veriyoruz, bir besmele çekiyoruz. Denizli Basket, yani efsane geri dönüyor. Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket olarak 2. Lig’de takımımızın kabul aşamalarını geçtik. Geçtiğimiz hafta transferlerimizi ve hocamızı açıklamıştık. Şimdi de, bugün Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile birlikte Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’ in maçlarının oynanacağı salonda incelemeler yapıyoruz” dedi.

“DENİZLİ BASKETBOLU SEVİYOR”

Başkan Subaşıoğlu konuşmasının devamında, “Burası çok değerli bir salon… Öncelikle Merkezefendi Belediyesi’ne, Denizli Baskete bu salonu açtıkları için hocamıza çok teşekkür ediyorum. Denizlililer adına kendisine teşekkür ediyorum. Denizli gerçekten basketbolu seviyor. Bu tribünler tam kapasite Denizli’de basketbolu izledi. İnşallah bu yıl da izleyecek. Onun için rektör hocamızın bize vermiş olduğu destek çok önemli. Çünkü 2. Lig takımları arasında da atmosfer, kapasite ve salon standartları anlamında Türkiye’de bu salon konuşuluyor. En iyi salonda oynayacak 2. Lig takımı Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Takımı… Bu anlamda bütün misafir takımlarımızı da burada ağırlamaktan dolayı açıkçası bu sezon için de onur duyuyor olacağız” ifadelerine yer verdi.

“BU DESTEK ÇOK ÖNEMLİ”

Spor salonunun, soyunma odalarının son derece konforlu, yüksek kalitede olduğunu söyleyen Başkan Subaşıoğlu, “Basketbol severleri böyle güzel bir ortamda ağırlıyor olmanın Denizli’ye çok yakışacağını düşünüyoruz. Pamukkale Üniversitemizin toplumsal fayda ve sosyal sorumluluk anlamında basketbola vermiş olduğu destek bizim için çok önemli… İnşallah Ekim ayından itibaren hep beraber bu salonu coşkulu bir şekilde Denizlimiz adına, Türk basketbolu adına, spor adına dolduracağız. Coşkulu bir şekilde Denizli Basket’in Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu’nda efsane olarak geri döndüğünü hep beraber göreceğiz. Ben hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BAŞKAN SUBAŞIOĞLU DENİZLİLİLERİ MAÇA DAVET ETTİ

Subaşıoğlu konuşmasının son kısmında Denizlilileri maçlara davet etti.  Başkan Subaşıoğlu, “Şimdi bu yıl, tabi hocamız bize jestte bulundu. Bu salon ile ilgili büyük katkı sağladı. Biz de 2. Lig olarak seyircilerimizin tamamına girişleri ücretsiz yaptık. Herhangi bir ücret talebimiz olmayacak. Yeter ki seyircilerimiz gelip bu şölene, coşkuya ortak olsunlar. Seyircilerimize çeşitli ikramlarımız olacak. Özellikle üniversite öğrencilerimize daha cazip gelecek uygulamalarımız olacak. Tüm Denizlilileri Ekim ayından itibaren bu salonda maçlarımızı izlemeye davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

REKTÖR PROF. DR. BAĞ: “HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na ilçede yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik etti. Prof. Dr. Bağ, “Öncelikle başkanıma teşekkür ediyorum. Her alanda yürütmüş olduğu projeler konusunda da kendisini tebrik ediyorum. Kendisini biz yakinen izliyorduk. Daha yeni kurulmuş bir belediye olarak bu kadar başarılı hizmetlere imza atmış olması da bizi gerçekten çok çok memnun ediyordu. Başkanım geçen yılda da basketi desteklemişti. Bu yıl da belediye olarak kendilerinin bu işi yürüteceklerini bize ilettiklerinde, biz seve seve bu salonu kendilerine açacağımızı, tahsis edeceğimizi ifade ettik. Çünkü bu salon gerçekten çok güzel bir salon… NBA standartlarında oluşturulmuş bir salon. Daha öncesinde de basket takımlarına ev sahipliği yaptı ve o dönemde de gerçekten büyük bir katılımla maçlar izlenmişti. Şu anda da boş duruyor olması bizi de üzüyordu. Başkanımızın bu şekildeki bir projesini biz seve seve destekliyoruz. Üniversiteler eğitim, öğretim ve araştırmanın yanında kültürel ve sosyal faaliyetleri de beraberinde yürütmeli, şehirle iç içe olmalı. Biz de hep şehirle iç içeyiz. Belediyelerimizin yürütmüş olduğu bu tür faaliyetleri seve seve destekliyoruz. Bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Biz başkanımızın tüm projelerinin yanındayız, her zaman destekçisi olacağız. Başkanıma ve sizlere de teşekkür ediyorum” dedi.

ÖĞRENCİLERE MESAJ VERDİ

Öğrencilerin Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’in maçlarına yoğun bir ilgi göstereceğini ifade eden Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, “Öğrencilerimizin yoğun bir ilgi göstereceğine inanıyorum. Çünkü öğrenci topluluklarımız bu tür faaliyetleri çok yoğun bir şekilde yürütüyorlar. Öğrencilerimizin yürütmüş olduğu hem sportif hem kültürel faaliyetleri yakinen destekliyoruz. Öğrencilerimiz rahatça bu tür faaliyetlerini yapabiliyorlar. Salonlarımız buna uygun. Birçok da spor alanında başarı da elde ettiler. Bizler başkanımla beraber maçlara katılacağız. Öğrencilerimiz, ayaklarına gelen bu fırsatı zaten değerlendirirler, bu fırsatı kaçırmayacaklarını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER