© Haber20Denizli 2022

BELEDİYE'DEN FIRTINA UYARISI

ÇAMELİ BELEDİYESİ KASIRGAYA KARŞI ÖNLEMLERİNİ ALDI.

Cuma günü öğleden sonra Orta Akdeniz'de oluşması beklenilen alçak basınç merkezinin derinleşerek şiddetini arttırması ve tropik fırtınaya dönüşmesi ve yeri konusundaki belirsizliklerin devam ettiği fırtınanın oluşumu ve gelişimini yakından takip eden Çameli Belediyesi, olağanüstü bir duruma karşı da gerekli hazırlıkları yaptı.
 
Çameli  Belediye Başkanı Cengiz Arslan  30 Eylül Pazar Günü , ilçe genelinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini bildirdi. Arslan, ilçe genelinde Cumartesi gecesinden itibaren gök gürültülü kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini belirtti. Belediyenin ilgili birimlerinin olası sağanak yağış ,Kasırgaya ve oluşabilecek her türlü olumsuzluğa karşın gerekli hazırlıklarını yaptığını anlatan Arslan Vatandaşlarımız her türlü olumsuzluğu Belediyemizin 0258 571 5028 no lu hattını arayarak yada Whatsapp  0 530 268 4863  hattından  bilgi verebilirler Özellikle dere kenarı ve yamaçlarda yaşayan ve özellikle  İlçemizde Balıkçılığın yapıldığı Elmalı-Kirazlıyayla-Sarıkavak Mahallelerimizde ki vatandaşlarımızın ve işletmelerimizin su baskınları ve Kasırgaya karşı  tedbirli olmalarını ayrıca ağaç devrilmesi ve çatı uçmalarına karşı dikkatli olmalarını önemle rica ederiz”
 
Kıyı Ege'den  hızı saatte 150 kilometreye varacak rüzgar  ve Fırtına  için  gerekli uyarıları yaptık 
 
'DOĞAL OLAYA KARŞI HAZIRIZ'  
 
Başkan Arslan "Meteorolojiden gelen bilgilere göre, öğleden sonra itibarıyla Kıyı  Ege'den  bir fırtına beklenmekte. Tabii büyük ölçekli meteorolojik hadise olduğu için bilinmesi gerekiyor. Buna göre, günlük yaşamamızı ve davranışlarımızı düzenlememiz ve uyarılara dikkat etmemiz gerekiyor. Rüzgarın saatte 150 kilometre hıza ulaşabileceğinden bahsediliyor. Pazartesi yani 01 Ekim ilk saatlerinde etkisini azaltacak deniyor. Denizli Afad , bununla ilgili hazırlıklarını yaptı. Çalışmalarını sürdürmekte Önlemlerimizi aldık . Vatandaşlarımız da bu hassasiyeti gösterirse, beraberce bu meteorolojik olayı sağlıklı bir şekilde geride bırakırız."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER