© Haber20Denizli 2022

Berberler ve kuaför salonları dezenfekte edildi

Buldan Belediyesi korona virüsle mücadele ekibi, 11 Mayıs Pazartesi günü açılışa hazırlanan berber ve kuaförlere yönelik dezenfekte çalışması yaptı. Zabıta ekipleri ise alınması gereken tedbirleri anlatarak berber ve kuaförlere dezenfektan ile beyaz tulum dağıttı.

Buldan Belediyesi,  11 Mayıs Pazartesi günü açılışa hazırlanan kadın ve erkek berberlerine yönelik dezenfekte çalışması yaptı, dükkan sahiplerine ise uyulması gereken kurallar hatırlatıldı. Yeni tip korona virüs(covid-19) tedbirleri kapsamında 21 Mart'tan bu yana faaliyetleri geçici olarak durdurulan berber ve kuaförler 11 Mayıs Pazartesi günü açılıyor. Buldan Belediyesi de randevulu sistemde ve sosyal mesafe kuralına uygun olarak hizmet verecek olan berber ve kuaförlerde dezenfekte çalışması başlattı. Bu kapsamda ilçe genelindeki berber ve kuaför salonları özenle ilaçlanarak, steril hale getiriliyor. Dezenfekte çalışmalarının yanı sıra sağlık açısından berber ve kuaförlere Buldan Belediyesi tarafından dezenfektan ve beyaz tulum hediye edildi.

Belediye Zabıta ekipleri ise tek tek müşteri almaları, sosyal mesafeyi korumaları,  randevu sistemi ile çalışmaları, müşterilerine tek kullanımlık önlük giydirmeleri, jilet ve ustura kullanmamaları, hijyene dikkat etmeleri konusunda berber ve kuaförleri uyardı.

21 Mart’tan beri kapalı olan berber ve kuaförler, korona virüse karşı verilen mücadele konusunda Buldan Kaymakamlığı ve Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i teşekkür ederek, hem kendi, hem de müşterilerinin sağlığını tehlikeye atmamak için hijyen kurallarına büyük bir titizlikle uyacaklarını belirttiler.   

İlçe genelinde Korona virüsüne karşı mücadelenin aralıksız sürdüğünü belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  “Salgının başladığı ilk günden bu yana cadde, sokakta, duraklarda, meydanda, parklarda, pazar alanlarında, kamu binaları, hastanede, sağlık kuruluşlarında, servis ve dolmuş araçlarında kesintisiz olarak temizlik, dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmalarımız devam etmektedir. Toplum sağlığı her şeyden önce gelir. Uzun süreden beri hizmetlerine ara veren berber ve kuaförler salonlarını dezenfekte ederek 11 Mayıs’a hazırlamak istedik. İlçe genelindeki tüm berber ve kuaför salonları dezenfekte edildi” dedi.

Kuaför ve berber salonlarının dezenfekte çalışmaları hafta içi de devam edecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER