© Haber20Denizli 2022

BEYAĞAÇLILAR ORMAN VE MADENLE İLGİLİ MYO İSTİYORLAR

Beyağaç ilçesi, yer altı ve yer üstü zenginlikleri ve doğal güzellikleri bakımından Denizli’nin incisi, küçük ama şirin bir ilçesidir.

Özellikle Beyağaç, 92 Orman Varlığı, krom ağırlıklı yüksek maden rezervi, tarım, turizm ve hayvancılık açısından elverişli imkanlara sahiptir.

Mevcut maden ocaklarında 500 civarında işçi çalışmaktadır.Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde ise 60 civarında çalışan personel bulunmaktadır.

Ayrıca topuklu, yumaklı, kartal köyü, karagöl yaylaları ile sit alanı ilan edilen 1400 yıllık karacam ağaçları bulunan ABİDE AĞAÇLAR ORMANI da acilen değerlendirmeyi bekleyen bakir alanlardır.

Beyağaç ilçesi belirtilen özellikleri dolayısıyla Orman MYO ve Maden MYO açılması için gerekli şartları taşımaktadır.

Beyağaç Kaymakamlığı, Beyağaç Belediye Başkanlığı, Beyağaç’ın önde gelenleri ile Denizli ve Ankara’daki Beyağaçlılar da böyle bir hizmetin Beyağaç’a kazandırılmasından sevinç duyacaklarını, her türlü maddi ve manevi desteği vereceklerini, esasen fiziki mekan sıkıntısı da çekilmeyeceğini ifade etmektedirler. Denizli Valiliği ile Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’nün ve siyasetçilerin Beyağaç’I bu yönden de inceleyip değerlendirmelerinde yarar gördüklerini önemle belirtmektedirler…

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER