© Haber20Denizli 2022

'BİR YUMAK UMUT' SLOGANIYLA YOLA ÇIKARAK FARKINDALIK YARATTILAR

Öğrencilerinin fikriyle yola çıkan Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler MYO el sanatları bölüm başkanı Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca, ve öğrencileri Denizli 15 Temmuz Şehitleri meydanındaki ağaçlara örgü örerek farkındalık yarattılar.

Ayşegül Koyuncu Okca ve MYO öğrencileri  01-31 Ekim tarihleri arası meme kanserinde farkındalık ayı olması sebebiyle Denizli 15 Temmuz Şehitleri meydanında “Bir yumak umut” sloganıyla kansere dikkat çekmek için ağaçlara örgü örerek farkındalık yarattılar. Projenin başlangıç noktasının öğrencilerinden aldığı fikirle ortaya çıktığını söyleyen Ayşegül Koyuncu Okca, “  Ben kendimde bir kanser hastasıyım ve 5 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum. Hastaneye gelip gitme süreçlerimde öğrencilerim her zaman yanımdaydı. Erken tanının ne kadar önemli olduğunu öğrencilerime aktardıktan sonra onlarda tüm toplumu bilinçlendirmek istediklerini söylediler. El sanatları bölümü olmamız sebebiylede facebook sayfamızdan duyuruları yaparak motiflerimizin çizimlerini gerçekleştirdik. İnsanlar bize Türkiye’nin dört bir yanından motif gönderdiler. 10 binden fazla motife ulaştık. Projedeki amacımız bu motifleri örebilirsiniz ama önce KETEM’e gidip tarama yaptırındı. Tüm Türkiye’de en az 10 bin kişi KETEM’e gidip bizim sayemizde tarama yaptırdı ve projemiz amacına ulaştı” dedi.

BU YIL KENT MEYDANLARINDALAR

Kanserde erken tanıyla hayatta kalınabileceğini göstermek için böyle bir projeye imza attıklarını dile getiren Ayşegül Koyuncu Okca, “Bir yumak umut” adını vermiş olduğumuz bu projeyle biz kanserde erken tanıyla hayatta kalınabileceğini göstermek ve farkındalık oluşturmak için harekete geçtik. Bu etkinliği geçtiğimiz yıl Pamukkale Üniversitesi’nin kampüsün de gerçekleştirdik bu yılda kent meydanlarında gerçekleştiriyoruz. Geçen yıldan bu yana projemiz amacına ulaşıyor” dedi.

ANLAMLI MOTİFLER

Ağaçlara örülen örgülerdeki motiflerin anlamını açıklayan Ayşegül Koyuncu Okca, “ Ağaçlara örülen motiflerin anlamı kanserde farkındalık motifidir. Bu sanat tüm dünyada yapılan yün bombalama sanatı. Biz iki konuyu birleştirerek sanatı sokağa yansıtırken bir sosyal sorumluluk projesi içerisinde gerçekleştirdik. Kanser ayı boyunca insanların kanser taraması yaptırmaları için böyle bir etkinlik düzenledik” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER