© Haber20Denizli 2022

BİZİM İÇİN ÖNCE İNSAN!

AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, “sosyal devlet” tanımının kendi iktidarlarında anlamını bulduğunu belirterek, “Biz her vatandaşımızın yanında olduk. Özellikle engelli ve geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımıza devletin şefkat elini uzattık. Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, sosyal hayata katılmalarını sağlamak için ötekileştirmeden, pozitif ayrımcılık yaptık” dedi.

AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, vatandaşla buluşma ziyaretleri kapsamında Pamukkale İlçesi’nin Develi Mahallesi’ne gitti. İlçe Başkanı Uğur Gökbel’e İlçe Teşkilatından yönetim kurulu üyeleri Mehmet Gönenmiş, Bayram Kahraman ve Cengiz Aydın da eşlik etti.

Develi sokaklarında vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, sorun ve talepleri dinledi. Başkan Gökbel, ziyaretleri sırasında engelli 2 gençle bir araya geldi ve onlarla sohbet etti.

ENGEL YOK HİZMET VAR

Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, AK Parti iktidarlarında engelli ve geçim darlığı çeken vatandaşların hak ettikleri değeri bulduklarını, “sosyal devlet” anlayışının gerçek anlamıyla uygulamaya geçtiğini belirterek, “Biz ‘Önce insan’ diyerek yola çıktık. İnsanları, maddi durumlarına, etnik kökenlerine, dini inançlarına göre kategorize etmedik. İktidar olarak ayrımcılık yaptığımız tek alan engelli bireylere bakışımızdır. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; AK Parti hükümetleri, ötekileştirmeden engellilere pozitif ayrımcılık yapmıştır. Çünkü devletin bugüne kadar tam anlamıyla yardımcı olamadığı engelli vatandaşlarının gönüllerinin alması gerekiyordu. 2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu ve 2010 yılında engellilere yönelik düzenlemeleri içeren Anayasa değişikliği ile önemli kazanımlar sunduk. Yerel yönetimlerimiz de başta evde bakım ve evde sağlık hizmetleri alanında önemli atılımlar gerçekleştirdiler, Engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırıcı, yaşam standartlarını iyileştirici önemli düzenlemelere imza attık. Öte yandan engellilerin istihdamı, sosyal hayata kazandırılmaları için önemli adımlar atıldı. Artık sizlerin de şahit olduğu gibi pek çok engelli vatandaşımız, kamu kurumlarında, özel sektörde üretime ve yönetime katılmış durumdadır” dedi.

16 YILDA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ!

AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana sosyal devlet alanındaki hizmetlerin artık herkesin kabul ettiği büyük bir başarı olduğunu belirten Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, “AK Parti’nin engelli ve muhtaç vatandaşlara yönelik hizmetleri, her kesimden, her siyasi görüşten vatandaşımızın takdirini ve övgüsünü kazanmıştır. AK Parti’nin gönüllerde taht kurmasını sağlayan hizmet anlayışlarından biri de insana verdiği değerdir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da insan odaklı siyaset yapmaya, hizmet üretmeye devam edeceğiz. Yardım isteyen her vatandaşımızı devlet şefkatiyle kucaklamayı sürdüreceğiz. Engellilerin önündeki engelleri bir bir kaldırmaya, engellilere bakış anlamında zihinlerdeki devrimi de tamamlamak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER