© Haber20Denizli 2022

Bodrum Kaymakamı Yılmaz, 2017 yılını değerlendirdi

MUĞLA (AA) - Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, turizmde 2017 yılında iyileşme yaşandığını, yeni göstergelere bakıldığında 2018 yılının çok daha iyi geçeceğini söyledi.

Yılmaz, Kaymakamlıkta düzenlediği 2017 yılı değerlendirme toplantısında, turizmde 2016 yılında yaşanan büyük düşüşün 2017'de aşılmaya başlandığını ifade etti.

Geçen yıl 2016'ya göre iyi geçtiğini, özellikle yerli turist sayısında artış olduğunu dile getiren Yılmaz, şu anki göstergelere bakıldığında 2018 yılının daha da iyi olacağının beklendiğini söyledi.

Yılmaz, turizm konusunda güvenlik anlamında bir sıkıntı olmadığını, bu konuda yanlış yapanın bedelini ödeyeceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Birileri yanlış yaparsa bedelini öder. Kimseye müsamaha göstermeyiz. 4-5 tane iş yerini kapattık. Fark etmişsinizdir, özellikle yaz aylarında Gümbet'te güvenlik önlemlerini artırdık. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu da ne gerekiyorsa destek veriyor. Arkadaşlarımız da fedakarca çalışıyor. Gürültü kirliliği ile de daha önce olmadığı gibi mücadele ettik. Bu sene de mücadele edeceğiz. Hanutçuluk ile mücadelemiz sürüyor. Bodrum'un kaliteli turizm merkezi olmasını istiyoruz."

Yılmaz ayrıca, turizm sezonunun daha uzun sürmesi için kültür, spor gibi alternatif turizm olanaklarının geliştirilmesi gerektiğini de kaydetti.

Bodrum Kalesi'ndeki restorasyon çalışmasına da değinen Yılmaz, devletin ödenek ayırdığını, bazı duvarların sağlamlaştırılmasına ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Yılmaz, geçtiğimiz yıl taciz iddiasına adı karışan Bodrum Öğretmenevi Müdürü hakkında yürütülen soruşturma sonucunda, söz konusu iddianın gerçek olmadığının belirlendiği ancak başka bir konuda devlet memurunun itibar ve güvenini sarsacak harekette bulunmaktan dolayı idarecilik görevinden alınarak görev yerinin değiştirildiği aktardı.

Öte yandan bir okulun müdürünün ise askerliğini yapmadığını ve bakaya olduğu anlaşılması üzerine başlatılan disiplin soruşturması sonucu açığa alındığı kaydedildi.

Toplantıya Bodrum Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin ve Bodrum Sahil Güvenlik Komutanı Binbaşı Süleyman Ercan da katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER