© Haber20Denizli 2022

BOZKURT, DEPREMLE İLGİLİ ÇALIŞMALARINA ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Bozkurt, depremle ilgili çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

8 Ağustos 2019’da Bozkurt’ta meydana gelen 6 şiddetindeki depremin ardından, Pamukkale Üniversitesi başta olmak üzere, ülkenin birçok deprem uzmanının Bozkurt’a gelmesini sağlayan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Bozkurt’un geleceğinin kaderine terk edilemeyeceğini söyledi.

 

Eskişehir Teknik Üniversitesi'den gelen Dr. Muammer Tün, Dr. Onur Kaplan, Arş. Gör. Sunay Mutlu ve doktora öğrencisi Özümcan Alara Kaya’nın Bozkurt için detaylı bir rapor hazırladıkları sunumda Denizli Mimarlar Odası Başkanı Serdar Alayont da eşlik etti.

 

Başkan Çelik, “8 Ağustos’ta ilçemizin ciddi bir deprem gerçeğiyle yüz yüze olduğunu gördük. Bu yüzden de o günden itibaren olası bir deprem sırasında nasıl tedbirler alırsak, can ve mal güvenliğimizi en iyi şekilde nasıl koruruz diye bir çok çalışma yaptık. Bu çalışmalarımızdan biri de Eskişehir Teknik Üniversitemiz’in değerli akademisyenleriyle binalarımızın dayanıklılıklarını ölçmekti. Hocalarımız, ilçemizdeki binaların olası bir deprem sırasındaki dayanıklılık oranlarıyla ilgili bize çok kıymetli bilgiler verdiler. Kendilerine emekleri ve dayanışmaları için şahsım ve Bozkurt halkı adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER