© Haber20Denizli 2022

“Bu Aziz Millet Gazi Millettir”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Av. Cahit ÖZKAN, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Özkan mesajında; “Aziz milletimiz, tarihi boyunca  “ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz” düsturuyla en zor şartlar altında bile vatanına, bayrağına ve istikbaline her daim sahip çıkmıştır. Bu anlayışın bir eseri olarak şanlı tarihimiz, gazilerimizin ve şehitlerimizin kahramanlıklarıyla, canları pahasına verdikleri mücadeleler ve büyük zaferlerle doludur. Gerek 1071 Malazgirt Zaferi’nde, Çanakkale’de ve İstiklal Savaşlarındaki kahramanlıklar, gerekse de dünyanın en vahşi terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz mücadele, milletimizin tüm fertlerinin 15 Temmuz ihanetine karşı sergiledikleri destansı direniş, bunun en güzel örneğidir.

Bu aziz millet gazi millettir…

Bu vatan şehitlerin ve gazilerin bizlere emanetidir.

Bizler ise şehitlerimizin, gazilerimizin mirasını layıkıyla gelecek nesillere aktarmanın mücadelesi içerisindeyiz.

Bu toprakları vatan kılan, bugünlere getiren her bir şehidimize, her bir gazimize, isimleri bilinmeyen tüm kahramanlarımıza şükranlarımızı, minnetlerimizi ifade ediyorum, Allah onlardan razı olsun.

Bu vesileyle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı “Müşir ve Gazi” unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER