© Haber20Denizli 2022

BU GELENEK ÇAMELİ'DE YILLARDIR YAŞATILIYOR

Denizli’nin Çameli İlçesinde Cuma Günleri "Pazar Duası" geleneği yıllardır yaşatılıyor.

Yeni Mahallesi’nde kurulan Cuma pazarı sabahları okunan "Pazar Duası" ile pazara gelmiş bulunan alıcı ve satıcılar için de moral kaynağı oluyor. Çameli Müftülüğü personeli tarafından okunan pazar duasını, Çameli Müftülük Personellerinden Bilal ÖĞÜT seslendiriyor. Çok eski bir ahilik geleneği olan Pazar Duası okunduğu sırada civarda olan vatandaşlar ve pazar esnafı alışverişe ara vererek ellerini açıyor ve duaya eşlik ediyorlar.

Cuma Günler vatandaşların haftalık alışveriş ihtiyaçlarının giderildiği pazarlardaki alışverişleri duayla başlatmalarının, hem esnaf hem de tüketiciler tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi., bereket duasının geleneksel hale getirdiklerini her Cuma sabahı pazarda alışverişler başlamadan tekrarlandığını ifade etti. Pazar alışverişindeki toplu dua geleneğinin Ahi Evran döneminden geliyor. “Pazar alışverişlerinin gerek esnaf gerekse tüketiciler için bereketli geçmesi temennisiyle dualar yapılıyor. Satıcı ve tüketiciler bu duaya katılarak alışverişlerin bereketli geçmesini temenni ediyor"

Pazar esnafları ve vatandaşlarımız ise geleneksel olarak sürdürülen bu Pazar duasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER