© Haber20Denizli 2022

Buldan’a hibe desteği ve konut müjdesi

Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Denizli'ye gelen Bakan Kurum’a Buldan ile ilgili taleplerini iletti. Başkan Şevik, Bakan Kurum’dan koruma altına alınan 32 sokağın sağlıklaştırma çalışmaları için 1 milyon TL hibe desteğinin yanısıra TOKİ Konutlarına ilave konutların yapılması için söz aldı.

Bir dizi program ve ziyaret için Denizli’ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u Denizli protokolü ile birlikte karşılayan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Çamlık Parkı'ndaki Çamlık Ofis'te Belediye başkanları ve kurum müdürleri toplantısında ilçe ile ilgili taleplerini iletti, destek istedi.

Bakan Kurum’un, belediye başkanları ve kurum müdürleriyle ilgili gerçekleştirdiği toplantıyı değerlendiren Başkan Şevik, “Toplantı oldukça verimli geçti. Diğer ilçe başkanları gibi bizde Buldan ile ilgili taleplerimizi dile getirdik. Taleplerimizi dikkatle dinleyen ve değerlendiren Bakan Kurum, Buldan için güzel müjdeler verdi” dedi.

1 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ

Buldan Belediyesi’nin 2007 yılından beri koruma altına alınan 32 sokaktan 7’sinin projelendirildiğini belirten Başkan Şevik, yürütülen Sokak Sağlıklaştırması Restorasyonu Uygulaması ile ilgili Bakan Kurum’a bilgi verdi. Projesi hazırlanan 7 sokaktan, Dokuma Caddesi Beyler Sokağı, Semerci Sokakta ve Fetçiler Sokakta çalışmalarının tamamlandığını belirten Şevik, Türkmenoğlu, Tavacı, Yeşildere Mahallesi, Paşalar Hanı Sokaklarında da çalışmaların devam edebilmesi için Bakan Kurum’dan destek sözü aldıklarını söyledi. Başkan Şevik, “Bakanımız, Sokak Sağlıklaştırma Projesi için 1 milyon TL hibe desteği vereceğini söyledi. Bakanımızın müjdesi bizleri sevindirdi. Hibe desteği ile Buldan’ımız bir tarihi sokağı daha restore ederek, turizme kazandırmış olacak. Bakan Kurum’un açıkladığı hibe desteği, Valilik Desteği ve Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile Buldan’ın el dokuma ürünlerinin sergilendiği 14 Mayıs Caddesi Caddesi’nden bitiminden başlayan, Eski Buldan Çarşısı,  BELKÜM’ü ve restorasyonu tamamlanan sokakları da içine alan çember şeklindeki Kültür Ringini tamamlamış olacağız ” dedi.

TOKİ KONUTLARINA İLEVA KONUT YAPILACAK
Başkan Şevik,  toplantıda Buldan’ın konut ihtiyacı olduğunu ve dar gelirli aileler için yapılan TOKİ Konutlarına ilave konutların yapılmasını talep ettiklerini söyledi. Bakan Kurum’an bu taleplerini de olumlu yaklaştığını açıklayan Şevik, “Mevcut TOKİ konutlarına ilave konutlar yapılacak. Bununla ilgili Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan söz aldık” diye konuştu

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER