© Haber20Denizli 2022

BULDAN BELEDİYESİ İKİ AYRI ÖNEMLİ PROGRAMA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Türkiye Tarihi Kentler Birliği( TKB) tarafından düzenlenen iki önemli eğitim programı, Buldan Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Dört gün devam edecek iki ayrı eğitim programı kapsamında saha çalışmalarında yer alacağını vurgulayan Başkan Şevik, “Buldan sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleriyle bir açık hava müzesi, bir okuldur” dedi.

Türkiye Tarihi Kentler Birliği( TKB) tarafından düzenlenen iki önemli eğitim programı, Buldan Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.  Dört gün devam edecek iki ayrı eğitim programı kapsamında saha çalışmalarında yer alacağını vurgulayan Başkan Şevik, “Buldan sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleriyle bir açık hava müzesi, bir okuldur” dedi.

TKB,  üye belediyelerin koruma alanında çalışan ekiplerine yönelik ÇEKÜL Vakfı işbirliğinde düzenlediği eğitim programlarının ikisini Buldan’da gerçekleştirecek. 25-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenen eğitim programına, TKB üyesi belediyelerde eski eser koruma yenileme proje ve uygulama alanlarında çalışan uzmanların yanı sıra KUDEB ekip üyeleri, kentsel tasarım, planlama, koruma ve strateji oluşturma üzerine çalışan uzmanları ile özellikle belediyelerin birim yöneticileriyle teknik uzmanlarının katılması bekleniyor.

TKB üyesi belediyeler ile KUDEB ekiplerini Buldan’da ağırlayacak olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “İlçemiz sahip olduğu tarihi değerleri ve yaşayan kültürü ile bir açık hava müzesi ve okuldur. Belediye olarak bugüne kadar yürüttüğümüz sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamalarıyla dikkat çeken Buldan konunun uzmanlarını ağırlayacak. Böyle bir eğitim programının Buldan’da yapılacak olmak bizleri mutlu etti” dedi.

KENTSEL KORUMA EĞİTİMLERİ PROGRAM İÇERİĞİ ŞÖYLE

25-26 Nisan 2023 tarihlerinde; Restorasyon işlerinin vazgeçilmez öğelerinden olan hakediş uygulamalarında hazırlanma süreci ve karşılaşılan zorluklar ile iyi bir hakedişte olması gereken özelliklerin katılımcılara aktarılması amacıyla düzenlenen “Restorasyon İşlerinde İhale Süreci ve Hakediş Uygulamaları” konulu eğitim programı BELKÜM’de gerçekleştirilecek. Eğitmen –Restorasyon Uzmanı İsmail Önel tarafından verilecek olan eğitim programı 2 gün devam edecek.

27-28 Nisan 2023 tarihlerinde ise Tarihi yapıyı kavrama ve durumunu tespit etme esaslarının yanı sıra restorasyon süreçlerinde izlenecek koruma ilke ve yöntemleri ile malzeme bilgilerini pekiştirmek, restorasyon çalışmalarının niteliğini artırmak amacıyla “Yapı Özelliklerine Göre Müdahale Teknikleri” konulu eğitim programına, Yüksek Mimar ve Restorasyon Uzmanı A.Nüvit Bayar eğitmen olarak katılacak.  

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER