© Haber20Denizli 2022

BÜYÜK MARKETLERDE YERİNİ ALACAK

Çameli ilçesinde 3 yıl önce başlayan örtü altı seracılığı üreticinin yüzünü güldürdü. 300 dönüm üzerine çıkan ve yaygınlaşan örtü altı seracılığı yapılan gecen sene Suudi Arabistan ve Katar'ın ardından İsrail'e de domates ihraç edildi.

ÇAMELİ DOMATESİ BÜYÜK MARKETLERDE YERİNİ ALACAK

Çameli Tarım Danışmanlık Ofisi Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz ,Erdoğan Dumlupınar ,Gökay İsa Özyüksel Satın alma yöneticisi Asi Tarım Experi Osman Toru Çameli ilçesindeki seraları gezerek ürünlerin verimliliğini ve kalitesini toprak analizlerini inceleyerek Çameli Belediyesi Tarım Danışmanlık elemanı Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz’ den yapılan dikim safhasından hasadına kadar olan süreçteki çalışmalarla, ürünün paketleme ve ürünlerin nakli konusunda bilgiler verildi. Yaklaşık 2 hafta sonra ürünlerin hasat zamanında Çameli Domatesi Yurtiçindeki büyük marketlerde ve yurtdışındaki ülkelere ihracatına başlanacak.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ise, başlattıkları örtü altı seracılığı yaygınlaştı ve Türkiye’nin her yerinde adından söz ettirmeye başladığını 3 yıl önce ilçemizde başlattığımız örtü altı seracılığı projesi kapsamında şu an 300 dönüm üzerinde seracılık yapılıyor. Suudi Arabistan'a ve Katar'a Çameli domatesi ihraç etmiştik. Şimdi ise Çevre İllerimizdeki Büyük Marketlere satışlarımız başlıyor İlçemizde yetişen domatesin yurt içi ve yurt dışında da ilgi görmesi bizi sevindiriyor. Çiftçilerimiz için de önemli bir gelir kaynağı oluyor. Seracılık sayesinde, ilçemizden verdiğimiz göçüde ve işsizliği azalttı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER