© Haber20Denizli 2022

Cahit Özkan’dan Miryokefalon Zaferi’nin 846. Yıl Dönümü Mesajı

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Miryokefalon Zaferi’nin 846. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Miryokefalon Zaferi’nin 846. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Özkan mesajında; “Aziz milletimizin tarihi, ülkemizi ve dünyayı etkileyen pek çok büyük zaferlerle doludur. Hele hele bu zaferler içerisinde öyleleri vardır ki ülkemizin, bölgemizin ve dünyanın geleceğini etkileyecek çok büyük sonuçlar ortaya çıkarmıştır.

İşte bu zaferlerden biri de, Anadolu Selçuklu Sultanı II. Kılıçarslan ile Bizans Kralı I. Manuel arasında 17 Eylül 1176 tarihinde Denizli'mizin Çivril ilçesi Düzbel mevkisinde kazanılan Miryokefalon Zaferi'dir.

Miryokefalon Zaferi, haçlı saldırılarının püskürtüldüğü, haçlı dünyasına Anadolu'nun Müslüman Türk hâkimiyetinden çıkarılamayacağının kesin olarak gösterildiği mutlak bir zaferdir.

Bu zafer aziz milletimizin vatanı, milleti, devleti için birlik ve beraberlik içerisinde göğsünü siper ederek verdiği mücadelenin en destansı örneklerinden biridir.

Aynı şuurla yine haçlı saldırısı olan ve 15 Temmuz’da hortlayan hain FETÖ darbe teşebbüsünü aziz milletimiz Miryokefalon Savaşı'nda olduğu gibi püskürtmüş ve tüm dünyaya yeniden milletimizin diz çökmez, boyun eğmez olduğunu göstermiştir.

Bu düşüncelerle, 846'ıncı yıldönümü olan Miryokefalon Zaferi'ni kutluyor, bu coğrafyayı kanlarıyla ebedî Türk yurdu hâline getiren tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.” İfadelerinde bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER