© Haber20Denizli 2022

Çameli 5. Yörük Şenliği’ne davet var

Çameli Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı Dr. Özcan Özçelik ve yönetimi Tüm Denizlileri 17 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirecekleri Çameli 5. Yörük Şenliğine davet etti.

Çameli Yörük Türkmen kültür Derneği Başkanı Dr. Özcan Özçelik “Nesillerimiz Yörük Türkmen geleneğini bilmeli. Hani derler ya geçmişini bilmeyen geleceğe yön veremez diye. Biz de dernek olarak geçmişimizi tanıtmayı Birlik ve beraberlik içinde örnek bir şenlik yapmayı ve herkesi bu şenlikte buluşturmayı istiyoruz”dedi
Türkiye’nin her yerindeki şenliklere katılmaya  özen gösterdiklerini kaydeden Özçelik  “Çameli’de  bir çok kez  büyük bir Yörük Şenliği yapdık   Ağustosun 17’inde Cumartesi Günü  saat 10.00’da toplanıyoruz.   Gece 12.00’de kadar tüm gün sürecek Çameli  Paşa Deresi  güzergahını izleyerek yürüyüş yapıyoruz. Yörük göçü kortej yürüyüşü gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“Sürpriz” etkinlikler gerçekleştireceklerini dile getiren Özçelik  “Çok ciddi yerel ve genel sanatçılarımız olacak.  Efe Grubumuz var, zeybek oynayacaklar. Belki Türkiye’de ilk olacak. Tüm Çameli’lilerin ve Denizli  baştan sona zevkle, coşkuyla izleyecekleri bir şenlik olacak. Kendisini Yörük hisseden, o kültürü bilen bilmeyen herkesi, köylüsü kentlisi kasalısı herkesi 17 Ağustosta Çameli Paşa Deresi alanı eğlence alanına bekliyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER