© Haber20Denizli 2022

ÇAMELİ BAŞARIYA ULAŞACAK

AB-LEADER Türkiye’de 10 ilde seçilen 25 yerel Eylem Grubu derneklerine yerel kalkınma stratejilerinin hazırlanmasında teknik destek projesi açılışı toplantısı Ankara’da yapıldı.

Çameli Belediyesi Çameli Çamyeg dernek başkanı Fethi uğur ve Çameli Belediyesini temsilen İbrahim Put gül Açılışa katıldılar.

Yerel Kalkınma Stratejisi’nin hazırlanması Yerelde hareketlilik ve ulusal kırsal Ağın kurulması için. Toplantıda Yerel Yönetimlerin planlama çalışmalarının desteklenmesi veya yerel kalkınma kapasitesinin artırıcı faaliyetlerin desteklenmesi Kamu Kurum ve Kuruluşlarının bölgesel kalkınmayı katkı bulabilecek çalışmalarına destek sağlanması bölgedeki sevil kuruluşlarının yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek desteklerin sağlanması hedeflenmiştir.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan LEADER projesi kapsamında belirlenen ilçelerimizden biri olan Çameli bu amaçla İlçemizde Turizm ve rekreasyon çalışmaları, yerel ürünlerin geliştirilmesi, doğal, kültürel ve tarihi mirasın korunması eksenlerinde gelişimi amaçlayan Turizm Bölgesi ile ön plana çıkan ilçemizin kırsalında tarım, hayvancılık, turizm ve kültürel çevre konularında bu projenin önemli katkıları olacak, küçük dokunuşlar ile büyük farkındalıklar oluşturacaktır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER