© Haber20Denizli 2022

ÇAMELİ BELEDİYE MECLİSİ İLK TOPLANTISINI YAPTI

Çameli Belediyesi’nde yerel seçimler sonrasında yeni dönemin ilk belediye meclis toplantısı yapıldı.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleşen ilk meclis toplantısında Ak Parti ve Mhp, CHP Belediye Meclis Üyeleri katıldı

Yoklama, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan Çameli Belediye Meclis toplantısının açılışında konuşan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan 31 Mart yerel seçimlerinde halkımızın teveccühleriyle geldiğimiz bu makamda halkımıza layık olmaya çalışacağız. 11 Belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm Belediye meclis üyesi arkadaşlarıma başarılar diliyorum dedi. Meclis Toplantısı Sosyal Medya Hesaplarından Canlı olarak yayınlandı

1)- 5393 sayılı Belediye Kanununun 19.maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 19. maddesi gereğince Meclis Başkanlık Divanına 2 asil, 2 yedek katip üyenin gizli oylama ile seçimlerinin yapılmasının görüşülmesi.

2)- 5393 sayılı Belediye Kanununun 19.maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 19. maddesi gereğince Meclis Başkanlık Divanına Meclis 1. ve 2. Başkan Vekillerinin gizli oylama ile seçimlerinin yapılmasının görüşülmesi.

3)- 5393 sayılı Belediye Kanununun 33. maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 20. maddesi gereğince, Belediye Meclis üyeleri arasından bir yıl süre ile Encümen üyesi olarak görev yapacak iki üyenin gizli oylama ile seçimlerinin yapılmasının görüşülmesi.

4)- 5393 sayılı Belediye Kanununun 24. maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 5. maddesi gereğince, kurulacak ihtisas komisyonlarının tespit edilmesi ve kurulan komisyonlara siyasi parti guruplarının meclis üye tam sayısına oranlamasıyla bulunacak üye sayıları ile görev sürelerinin belirlenmesi ve işaretle oylama sonucunda üye seçiminin yapılması konusunun görüşülmesi.

5)- 5393 sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 16. maddesi gereğince, Çameli Belediye Meclisi Toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlar ile kaydedilip kaydedilmeyeceğinin işaretle oylama sonucunda belirlenmesinin görüşülmesi.

6)- 5393 sayılı Belediye Kanun’unun 18/o maddesi gereğince, üyesi bulunduğumuz Akdeniz Belediyeler Birliğinin, yapılan mahalli idareler seçimleri nedeni ile birlik organları yeniden belirlenecektir. Çameli Belediye Başkanının doğal üyesi olduğu ancak, birlik tüzüğü gereğince birlik organlarının oluşturulabilmesi için Belediye Başkanının dışında Belediye Meclis üyeleri arasından işaretle oylama sonucunda seçilecek 1 asil 1 yedek üyenin belirlenmesi konusunun görüşülmesi.

7)- 6183 sayılı Amme Alacakları Kanununun 90. maddesi uyarınca İlçemiz Mal Müdürlüğünde kurulan Gayrimenkul Satış Komisyonunda görev almak üzere işaretle oylama sonucunda 1 asil, 1 yedek üyenin belirlenmesinin görüşülmesi.

8)- 5393 sayılı Belediye Kanunu’ nun 18/o maddesi gereğince, üyesi bulunduğumuz Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’nin yapılan mahalli idareler seçimleri nedeni ile birlik organları yeniden belirlenecektir. Çameli Belediye Başkanının doğal üyesi olduğu ancak, birlik tüzüğü gereğince birlik organlarının oluşturulabilmesi için Belediye Başkanının dışında Belediye Meclis üyeleri arasından işaretle oylama sonucunda seçilecek 1 asil 1 yedek üyenin belirlenmesi konusunun görüşülmesi.

9)- 3634 sayılı Milli Müdafaa Mükellefiyeti Kanununun 8. maddesi gereğince, İlçemizde kurulan Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonda görev yapmak üzere, işaretle oylama sonucunda 2 asil 2 yedek üyenin belirlenmesinin görüşülmesi.

10)- 4759 sayılı İller Bankası Kanununun 12. maddesi gereğince, İller Bankası Genel Kuruluna gerektiğinde katılmak üzere işaretle oylama sonucunda bir üyenin belirlenmesinin görüşülmesi.

11)- 5393 sayılı Belediye Kanun’unun 18/o maddesi gereğince, üyesi bulunduğumuz Denizli Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nin yapılan mahalli idareler seçimleri nedeni ile birlik organları yeniden belirlenecektir. Çameli Belediye Başkanının doğal üyesi olduğu ancak, birlik tüzüğü gereğince birlik organlarının oluşturulabilmesi için ilk Belediye Meclis toplantısında Belediye Meclis üyeleri arasından işaretle oylama sonucunda seçilecek 1 asil ve 1 yedek üyenin belirlenmesi konusunun görüşülmesi.

12)- 5393 sayılı Belediye Kanun’unun 18/o maddesi gereğince, üyesi bulunduğumuz ve Çameli Belediye Başkanının doğal üyesi olduğu Çameli Meyve Üreticileri Birliğinde görev almak üzere Belediye Başkanının dışında Belediye Meclis üyeleri arasından işaretle oylama sonucunda seçilecek 1 asil ve 1 yedek üyenin belirlenmesi konusunun görüşülmesi.

13)- 5393 sayılı Belediye Kanun’unun 18/o maddesi gereğince, üyesi bulunduğumuz ve Çameli Belediye Başkanının doğal üyesi olduğu Çameli Alabalık Üreticileri Birliğinde görev almak üzere Belediye Başkanının dışında Belediye Meclis üyeleri arasından işaretle oylama sonucunda seçilecek 1 asil ve 1 yedek üyenin belirlenmesi konusunun görüşülmesi.

14)- 5393 sayılı Belediye Kanun’unun 18/o maddesi gereğince, üyesi bulunduğumuz ve Çameli Belediye Başkanının doğal üyesi olduğu Çameli Sebze Üreticileri Birliğinde görev almak üzere Belediye Başkanının dışında Belediye Meclis üyeleri arasından işaretle oylama sonucunda seçilecek 1 asil ve 1 yedek üyenin belirlenmesi konusunun görüşülmesi.

15)- 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/L maddesi, 48 ve 49. maddeleri ve Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliği gereğince, Belediyemiz norm kadrosunda münhal bulunan GİH sınıfı 11170 unvan kodlu 1 adet 4. Dereceli Temizlik İşleri Müdürü kadrosunun iptal edilerek, GİH sınıfı 11090 unvan kodlu 1 adet 4. Dereceli İşletme ve İştirakler Müdürü kadrosunun ihdas edilmesinin görüşülmesi.

16)- 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/E maddesi ve 38/L maddesi gereğince, Yumrutaş Mahallesi 132 ada 75 parselde kayıtlı (352,00m²) yüzölçümlü taşınmazın, Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak amacıyla şartsız bağış olarak kabul edilmesi maksadıyla Belediye Encümenine yetki verilmesinin görüşülmesi.

17)- 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/f maddesi ve 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 97. maddesi gereğince, kanunlarda vergi, resim, harç ve katılma payı konusu yapılmayan ve ilgililerin isteğine bağlı hizmetler için uygulanmakta olan ve Belediye Meclisimizin 04/10/2018 tarih ve 88 sayılı Meclis Kararı ile belirlediği 2019 yılı gelir tarifesinin düğün salonları konulu bölümünün revize edilmesinin görüşülmesi.

18)- 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/f maddesi ve 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 97. maddesi gereğince, kanunlarda vergi, resim, harç ve katılma payı konusu yapılmayan ve ilgililerin isteğine bağlı hizmetler için uygulanmakta olan ve Belediye Meclisimizin 04/10/2018 tarih ve 88 sayılı Meclis Kararı ile belirlediği 2019 yılı gelir tarifesinin imar ücretleri konulu bölümünün revize edilmesinin görüşülmesi.

19)- 5393 sayılı Belediye Kanununun 56. maddesi, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 41. maddesi ve Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmeliğin, 11. maddesi gereğince, hazırlanan Belediye Başkanlığımız 2018 mali yılına ilişkin Yıllık Faaliyet Raporunun görüşülmesi.

20 )Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 53.maddesi, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun 32.maddesi ve Belediye Kanununun 38/g maddesi gereğince, Belediyemizde çalışan memur statüsündeki kamu görevlilerine Sosyal Denge Tazminatı ödenebilmesi için sözleşme yapılmak üzere Belediyemiz ile yetkili memur sendikası (BEMBİRSEN) arasında Sosyal Denge Sözleşmesi yapmak üzere Belediye Başkanı Sayın Cengiz ARSLAN’a yetki verilmesi

Yapılan İlk Meclis Toplantısında ilk 14 Madde görüşülerek karara bağlandı.15-16-17-18-19ve 20 Maddelerde yer alan maddeler ise komisyonlara havale edilerek Mart Ayı ikinci meclis toplantısı 11 Mart 2019 saat 11:00 ‘de olmasına oy birliği ile kabul edildi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER