© Haber20Denizli 2022

ÇAMELİ BELEDİYESİ MEZOPOTAMYA'NIN KALBİ MARDİN'DE

Kırsal kalkınma programlarında belirlenen hedefleri desteklemek, uygulamada yer alan tüm paydaşlar arasında bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamak amacıyla Mardin'de ''Ulusal Kırsal Ağ Lansman Toplantısı'' düzenlendi.

AB LEADER projesi kapsamında Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın organize ettiği Ulusal Kırsal Ağ etkinliği kapsamında Mardin Müze Müdürlüğü ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı misafirliğinde Mardin’de gerçekleşiyor.

“Ulusal kırsal ağ kırsal kalkınmanın önemli bir ayağıdır”

Çameli Belediyesinin katıldığı toplantıda Çameli Belediyesinin Ab Leader Projeleri ve yerel kalkınma hakkında bugüne kadar gerçekleşmiş projeleri, ilçemizde gerçekleşen turizm faaliyetleri hakkında Çameli ilçemizde tarım, alabalık, turizm ve kültürel çevre konularında ilçemize bu projenin önemli katkılarının nasıl olduğunu küçük dokunuşlar ile büyük farkılıklar yaratılabileceğini katılımcılara anlattık ve kırsal kalkınmaya ilişkin çeşitli konularda sunumlar yapılarak , deneyimler paylaşıldı Başkan Arslan ;IPARD programının ilk döneminde öğrenme sürecindeydik. Şimdi vatandaşlarımız AB projeleri nasıl yapılır, nasıl destek alınır daha iyi biliyorlar. Belediye olarak IPARD I programını başarı ile tamamlamış bulunuyoruz.

Turizm Danışmanı İbrahim Putgül; Dinler ve diller kardeşliğinin şehri Mardin İçinde barındırdığı tarih ve masalsı görüntüsü insanın gerçekten kalbine dokunuyor burada Çameli Belediyesi olarak İlçemizde gerçekleştirdiğimiz Ab Leader projeleri hakkında katılımcılara bilgiler verdik İlçemizde kırsal kalkınma kırsalda yaşayan ve kırsal kalkınma sayesinde karnını doyuran insanlara bir umut olduğunu paylaştık.

Başkan Arslan Toplantının Bereketli Mezopotamya topraklarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER