© Haber20Denizli 2022

Çameli’de 74 gün sonra ilk Cuma namazı

Çameli’de Cuma namazı öncesi camilerde birçok önlem alınırken, tek kullanımlık seccade ve maskeler dağıtıldı.

SOSYAL MESAFEYE UYGUN SAF TUTULDU

Türkiye’de Çameli’nde korona virüs salgını nedeniyle 16 Mart’tan bu yana toplu ibadete kapalı olan camiler bugün kılınan cuma namazı ile açıldı. Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak sadece camilerde değil, İlçe Genelinde Sosyal Tesislerde ve Merkez’de İse İlçe Otogarı’nda 1 metre aralıkla çizgiler çizilerek namaz kılanların birbirlerine 1 metreden fazla yaklaşması engellendi.

SECCADELER EVLERDEN GETİRİLDİ

Çameli İlçe Otogar Arkası ve Mahallelerdeki sosyal tesislerine vatandaşlar namaza abdestlerini evlerde alıp geldi. Maske kuralına özen gösteren vatandaşlar, evlerinden seccadelerini getirdi. Seccadesi olmayanlara ise Çameli Belediyesi tarafından tek kullanımlık seccade dağıtıldı.

Hutbede korona virüse karşı dikkatli olunması istendi

‘Hamdolsun Rabbimize’ konulu cuma hutbesinde ise vatandaşlardan korona virüse karşı tedbirli olmaları istenerek, “Aziz İstanbul’un kapıları 29 Mayıs 1453 günü muazzam bir fetihle İslama ve şanlı medeniyetimize açılmıştı. Ecdadımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Salgın hastalık sebebiyle bir süredir kapalı olan camilerimizin kapıları da yine bugün aziz milletimize ve değerli cemaatimize açılıyor. Fethin coşkusu ile camilerimize kavuşmanın sevincini bir arada yaşıyoruz. Bu büyük nimetin kıymetini bilelim. Sorumluluğumuzu unutmayalım. Tedbirlere hassasiyetle uyalım.

Camilerin açılışına kurban kesildi

16 Mart Pazartesi gününden bu yana koronavirüs salgını nedeniyle ibadete kapatılan camiler, cuma namazı ile yeniden ibadete açıldı. Çameli ilçesinde camilerin yeniden ibadete açılması dolayısıyla, İlçe müftülük tarafından kurban kesildi. Çameli Kaymakamı Didem Dinç Özay Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan , Çameli Müftüsü Fatih Bütün ve müftülük görevlilerinin katıldığı kurban kesim töreninde dua edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER