© Haber20Denizli 2022

Çameli'de Bıçaklar Kurbanlıklar İçin Bilendi

Kurban Bayramının önemli ihtiyaçlarından olan bıçaklar için hazırlıklar hız kesmen devam ediyor. Her Kurban Bayramı öncesinde alışa gelmiş manzaralardan bir tanesi de Bıçak Bileyicileri olmuştur.

Bayram öncesi hazırlıklarını sürdüren vatandaşlar bir yandan hayvan pazarlarında kurbanlık bakarken, diğer taraftan da kesecekleri bıçakları hazırlama telaşına düştü. Bıçak bileyleme işleriyle uğraşan esnaflar da bayrama sayılı günler kala yoğun mesai yapmaya başladı.

20 yıllık bileyleme ustası Ahmet Usta  Kurban'ın şartlarından birinin de hayvanın kesileceği bıçağın keskin olması şartı olduğunu hatırlatarak, bıçak seçiminde bıçağın kalitesi ve satın alınan yerin önemli olduğunu söyledi. Çin malı bıçakların gösterişli ama bir o kadar da kalitesiz olduğunu ve vatandaşların gösterişine aldanarak kullandıklarını anlatan usta, bu yüzden sıkıntıların yaşandığını dile getirdi.

BIÇAKLARIN BAKIMLARI İSE EL YAKMAYACAK CİNSTEN

Bıçakları bilemenin oldukça ucuz olduğunu dile getiren Mevlüt Çelebi, ''Bıçak ve satır bakımlarını birbirinden ayırmıyoruz. Parça başına 4TL’ye vatandaşlarımızın kurban keserken kullanacakları bıçak satır gibi tüm kesici aletleri biliyoruz..'' açıklamasında bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER