© Haber20Denizli 2022

Çameli’de ‘Bırakın kızlar okusun’ projesi sürüyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Şairi yazar gazeteci, Safiye Samyeli, eğitim hayatı elinden alınmış olan kız çocuklarının sessiz feryadına ses olmak adına sosyal medyada başlatmış olduğu "SESİME SES VER TÜRKİYEM BIRAKIN KIZLAR OKUSUN" adlı Sosyal sorumluluk projesi ile tüm duyarlı yürekleri şaha kaldırdı.

Çameli Kaymakamı Kerem Yenigün,Çameli Belediye Başkan Yardımcısı Fethi Uğur, Şair-yazar-gazeteci Safiye Samyeli , ,Çameli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Uzun Şube Müdürleri Sami ZORBAŞ,ilçe Protokolü ,Okul Müdürü Bekir Özdemir ve Öğretmenler “Uluslararası Bırakın Kızlar Okusun Projesi” kapsamında koordinatör Safiye SAMYELİ tarafından yürütülen çalışmalar ile Şair-Yazar Nezahat YILDIZ KAYA tarafından Çameli Atatürk Ortaokuluna kazandırılan ve kendi isminin verildiği kütüphane açılışına katıldı.
Safiye Samyeli çocuk yaşında evlendirilen eğitim hayatı ilkokulla sınırlı kalan bunun yüreğinde kapanmak bilmeyen kor bir ateşe döndüğünü bu yüzden başka Safiyeler olmasın diye bu projeyi yıllar önce başlattığını söyledi.
Konuşmaların ardından kütüphanenin oluşturulmasında katkısı bulunanlara teşekkür plaketi verildi. Açılış kurdelesinin kesilmesi ve kütüphanenin gezilmesinden sonra program sona erdi.Şair-Yazar Nezahat YILDIZ KAYA tarafından kütüphaneye 1300 adet kitap kazandırıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER