© Haber20Denizli 2022

ÇAMELİ'DE FARKINDALIK İÇİN YÜRÜDÜLER

Çameli Belediyesi Kent Konseyi ve Çameli Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 5 Ekim Dünya Yürüyüş Günü ve Yaşlılar Haftası dolayısıyla vatandaşların katılımıyla yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı'nca obezitenin azaltılma çalışmaları kapsamında toplumda sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirmek, fiziksel aktivite düzeyini arttırmak ve sağlıklı yaşam kültürünün yerleşmesi amacıyla Çameli Belediyesi Kent Konseyi ve Çameli Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Dünya Yürüyüş Günü düzenlendi.

Çameli Belediyesi Bahçesinden başlayan yürüyüşe Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan,Çameli Toplum Sağlığı Çalışanları, Yaylapınar Mahalle Muhtarı İsmail Koyan, Makedonya’da Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonu olan Denizlili Zafer Koyan Çameli Kent Konseyi Üyeleri ,Atatürk İlkokul Öğrencileri,Öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

YÜRÜMEK VE SPOR YAPMAK GEREKİR

Yürüyüşe katılan Başkan Arslan organizasyonun sağlıklı yaşam açısından önemli olduğuna değindi. Arslan , "Bütün halkımızın her gün kendine zaman ayırarak sağlıklı yürüyüş yapması lazım.. Ama spor insanı rahatlatıyor. Her yönden sporu tavsiye ediyorum. "Herkese örnek olması ve hareketli bir hayat için yürüyüş en basit yapabileceğimiz etkinliktir. Herkese örnek olsun diye hep birlikte geldik. Buradaki amaç farkındalık yaratmaktır. Teknoloji geliştikçe insanların hayatı hareketsizleşiyor ve daha duran hale geliyor. Bunu biraz hareketlendirmek için örnek olması için hepimiz yürümeye geldik."

YÜRÜMEK İNSANI MUTLU EDER

Çameli Kent Konseyi üyeleri ve Toplum Sağlığı Merkezi , yürümenin kalbe ve zihne fayda sağladığını Sağlık çalışanlarımızla birlikte örnek teşkil etmek için yürümeye başladık. Mutlaka vatandaşlarımız fırsat buldukça yürüsün. Hem kalp hem beyin hem zihin açılır. Yürümek insanları mutlu eder" dedi.

YAŞLILARIN GÖNÜLLERİNİ ALDILAR

Çameli Kent Konseyi ve Çameli Toplum Sağlığı Merkezinin organize ettiği yürüyüş sırasında Çameli Atatürk İlkokulu öğrencileri yürüyüş güzergahında Yaşlılar Haftası nedeniyle yaşlılarla sohbet ederek karanfil dağıttı.Yürüyüş Çameli Taş Konaklarda son buldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER