© Haber20Denizli 2022

Çameli'de Hayvan Pazarı Hareketli

Çameli’deki hayvan pazarı, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hareketlendi. Sıkı pazarlıkların yapıldığı pazarda kurbanlıkların satışı gerçekleştiriliyor.

Hayvan Pazarı'nda küçükbaş hayvanlar 1.800 ile 2.800 lira arasında  alıcı buluyor. Pazarda hayvan satıcıları fiyatların ucuzluğundan, alıcılar da pahalı olmasından yakınıyor. Pazarda küçükbaş ve hayvanlar satılırken, çok çekişmeli pazarlıklar da yaşanıyor. Hayvan satıcıları fiyatların değişmediğini geçen yılla aynı olduğunu ve bunun bile ucuz olduğunu savunurken, alıcılar da fiyatların pahalı olduğundan dert yanıyor. 

Pazardan kurbanlık koç alan vatandaş ise "Pazarda küçükbaş kurbanlık fiyatları oldukça uygun. 2000 liraya bir kurbanlık koç aldım. Bayrama kadar kayınpederimin evinde besleyeceğim" dedi.

Hayvan pazarında satışların iyi olduğunu ifade eden Satıcılar  “Biz birbirimizin değerini ve kıymetini bilirsek memleketimiz iyidir. Kurbanlık hayvan satışları da normal ile iyi arasında. Kurbanlık alırken havanın sağlıklı olmasına dikkat edilmeli. Hayvanın görünüşü parlak ve etli olmalı. Bir küçükbaş hayvan ortalama 1500-2800 lira civarındadır. İyi bir hayvan almak isteyenler bin lirayı gözden çıkarmalı. Tabi bu iş sevap işidir, insanın kendi gücüne bakar Kurbanlık alacak vatandaşların arife gününe kalmamasını tavsiye ederim. Onlar için daha iyi olacaktır. Arife günü fiyatlar düşmez. Hayvanların iyileri ise önceden satılmış olur.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER