© Haber20Denizli 2022

ÇAMELİ'DE KANLI NİGAR RÜZGARI ESTİ

Çameli Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında ilçede sahnelenen “Gülmece Güldürmece'' isimli tiyatro oyunu ilçe halkı tarafından büyük beğeni topladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Çameli’de sergilendi. Hayri Dev Kültür Merkezi'nin ilk defa sosyal etkinliklere açılan konferans salonunda düzenlenen tiyatro gösterisinde katılım oldukça yoğundu.Tiyatro gösterisine Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TAM NOT ALDI

Geleneksel Türk tiyatromuzun en önemli figürlerinden biri olan Kanlı Nigar’ın komik, müzikli, danslı serüveni anlatılıyor. Tek perdelik seyirlik bir oyun olan Kanlı Nigar, Geleneksel Türk Tiyatrosunun pek çok unsurunu içerisinde barındırıp, tiyatromuzun eski ustalarına bir selam gönderiyor. Fakir bir ailenin kızı olan Nigar zengin şımarık bir ailenin yanına hizmetçi olarak verilmiştir. Evin beyinden kedisine kadar herkes ile birçok sorun yaşayan birçok badirelere maruz kalan Nigar, neden Kanlı Nigar olmuştur? Genel sanat yönetmenliğini Cevat Özalp’ın üstlendiği, Cevat Özalp,Memduh Bozbay,Oğuzhan Çıplakoğlu,Eda Aydınlı,Gökhan Güngör ve Emel Çırak’ın oynadığı Kanlı Nigar oyunu seyircilerden tam not aldı.

ÇOK AMAÇLI SALONU DOLDU TAŞTI

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ''Türk geleneksel tiyatrosunun penceresinden bakıldığında karşımıza çıkan nadide bir eserdir. Ben bu güzel oyun için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan olmak üzere tiyatro kulübümüze ve sanat yönetmeni Cevat Özalp’e çok teşekkür ediyorum. Tiyatroya katılan bizleri çok mutlu eden siz değerli misafirlerimize de şükranlarımı sunuyorum. Geleneksel hale gelen her Perşembe sinema ve tiyatro gecelerimiz devam edecektir.'' dedi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER