© Haber20Denizli 2022

Çameli’de Kışlık Yiyecek Hazırlıkları Başladı

Çameli’de bir çok evde başlanılan hazırlıklarla bir araya gelen ev hanımları uzun sürecek kış mevsimi için yiyecek hazırlıklarına başladı. Odun ateşinde yavaş yavaş kaynayan kazanda Çameli mutfağının kışlık yiyeceği Erik Ekşisi hazırlanıyor.

Kışlık hazırlık yapan Sezer Özdemir, Nuray Seçgin, Şaban Seçgin'' Kış hazırlığımızı, konu komşu ile birlikte yaparız. Bir nevi şenliğe dönüşür. Yalnız yapılacak şeyler değil. Erik ekşisi kaynarken altında yanan ateşten çıkan közlerin üzerinde çay demleriz, patetes, patlıcan, soğan gibi sebzeleri pişiririz. Hamur mayalandıktan sonra hazırlanan ekmekler de közün üzerinde pişirilir. Kadınlar bunları hazırlar, toplu halde yeriz. Sohbetler edilir yorgunluk unutulur.'' dedi.

''Çameli’de her kış sezonu öncesi kış mevsiminde tüketilmek üzere hazırlanan pekmez, yufka, turşu ,salça gibi yiyeceklerin imece usulü hazırlanması hem bayanlar arası dostlukları hem de aralarındaki yardımseverliği güçlendiriyor.''

Kışın yemek için tarhana, salça, pekmez kaynatacaklarını belirten Özdemir, Kurban Bayramı'na kadar kış hazırlıklarımızı tamamlayacağız, dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER