© Haber20Denizli 2022

ÇAMELİ’DE ÜRETEN KADINLAR PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

Çameli’nde üretmeyi seven ve yeni bir iş öğrenmek isteyen kadınlar ve engelli bireyler için 10 Şubat 2016 günü ilki gerçekleştirilen Çameli Üreten Kadınlar Proje toplantıları 12 Nisan 2016 günü ikincisi 25 Ekim 2016 ‘da yapıldı.

Projenin tanıtım toplantısı ise 28 Aralık 2017 Çameli Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Üretici Kadınlar Derneği Başkanı Fatma Serçin Proje Koordinatörü Gözde Ünsalan ve Çameli’ndeki Bayan katılımcılar katıldı.Aromaterapik Sabun ve Yağ Üretimi Eğitimi ,Dokumacılık Eğitimi,Hasadı Eğitimi konularda eğitim alan kadınlar üretim yapılıp satışı yapılacak. Dernek ve Bütün etkinliklerde imalat aşamasına ürünleri pazarda satışa sunulacaktır.
 

ÇAMELİ’NİN KENDİNE HAS SABUNU OLACAK

Çameli’nin doğasında ve has olan zengin bitki örtüsünden dağlardan tek tek toplanan bitkilerden elde edilen farklı yağları biraraya getirerek Çameli Üreten Kadınlar Derneğinde kadınlar kısa bir eğitimin ardında Çameli’ye has sabun üretimi yapılacak sabun geçim kaynağı teşkil edeceği gibi Tıbbi ve aromaterapi yağ ve sabunu ise pazarda yerini alacak. Proje Koordinatörü Gözde Ünsalan  ‘’ Kadın Grupların varlığı genç nüfusunun ve genç girişimcilerin varlığı önem araz etmektedir.

Toplantıda Konuşan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Gecen Sene yapmış olduğumuz çalışmaların meyvesini aldık Güney ege Kalkınma Ajansı ( GEKA ) almış olduğumuz küçük miktarlarda büyük işler Elmalı Mahallesinde Halk Eğitim Bünyesinde Elmalı Dokuma Atölyesi ‘nde çalışan kardeşlerimize teşekkür ederim. Ürettikleri sergilemesi için kapalı Pazar yerinde ofis tahsis ederek ürünlerin geniş kesime tanıtımı sağlanıyor. Ulusal ve Uluslararası fuar ve organizasyonlarda Çameli’lili üreten kadınlarımızın ürünleri  ve yapmış oldukları göz nuru işlemeleri tanıtma fırsatı bulacağız. Geleceğimiz daha aydınlık ve güzel olması vasfıyla bu projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum dedi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER